KÜLTÜR-SANAT

Hafta sonu öneri filmimiz bir döneme damga vuran “Amelie”

Hayatın içinden sımsıcak bir film arayışındaysanız Amelie size göre; Ütopik karekter Amelie hayata bakış açınızı değiştirecek

Abone Ol

Amélie filmi gününüz kötü geçtiğinde hemen açıp tatlı tatlı gülümsemenize sebep olan nadir filmlerden biri! hayatın içinden bi film,karakterler ütopik değil sanki her an kafamızı çevirdiğimizde karşımıza çıkacak türden. Hikayenin içtenliği herkesi biranda kendine çekiyor ve 2 saat zaman dilimi yetmiyor,saatlerce sürse izleceğimiz türden sıcak bir yapım! Amélie'nin derinliği olan dünyasını izlemek sizi bambaşka bir bakış açısına sürüklüyor. Aslında bu satırlar bir izleyicinin film altına yapılan yorumundan ibaret. İzleyici filmi o kadar iyi anlatmış ki izlemeyenler için iyi bir açıklama niteliğinde.

Açıkcası film her türden insana hitap edecek bir tarzda değil. Ancak farklı bakış açılarına sonuna kadar kapıları açık olan hayatını, fikirlerini olumlu yönlere çevirebilecek kişiler için bir ampül niteliğinde. Neyse daha çok bilgi vermeden film hakkında sizlere gerekli kıssa bilgileri verelim.

 Vizyon Tarihi: 23 Kasım 2001

Süre: 122dk

Tür: KomediRomantik

Yönetmen: Jean Pierre Jeunet

Senarist: Jean Pierre Jeunet , Guillaume Laurant

Yapımı: 2001 - Fransa ,  Almanya

Oyuncular; Audrey Tautou, Mathieu Kassovitz, Jean-Pierre Jeunet

Konusu; Paris'te garsonluk yaparak, kendine özgü bir dünyada yaşayan saf, çekingen ve masum bir kızdır Amelie. Annesinin beklenmedik ölümü, babasının soğuk tavırları ve yaşadığı travmalar sonucu, sevimli ve boş şeylerle uğraşarak kendisine eğlence yaratmaya çalışsa da aslında hayatı sıkıcı bulduğu için kendisini son derece yalnız hissetmektedir. Bu kısır döngü Amelie’nin evde bulduğu bir kutuyu ve onun aracılığıyla sahibini keşfetmesiyle birlikte bir anda bıçak gibi kesiliverir... Amelie aşık olmuştur.

Tüm bu bilgilerden sonra izlemeye karar verdiyseniz şimdiden iyi seyirler