EĞİTİM

GSB yurt başvuruları başladı

2023-2024 eğitim öğretim yılı GSB yurt başvuruları başladı.

Abone Ol

Bakan Bak, Ankara Cebeci'deki Yurt Koordinasyon Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında 2023-2024 eğitim öğretim yılında 950 bin yatak kapasitesiyle öğrencilere hizmet verileceğini aktardı. Bakan Bak, "Bugün yurt başvuru sürecimizi an itibarıyla başlatıyoruz. Dün itibarıyla üniversite kayıtları başladı. Biz de şu anda yurtlarımıza başvuru sürecini başlatmış oluyoruz. Başvuru süreci 2 Eylül tarihinde 23.59 itibarıyla sona erecek. Yerleştirme sürecimiz her zaman olduğu gibi adil, şeffaf ve güvenilir bir şekilde gerçekleşecek." şeklinde konuştu.

Öncelik grubuna bu yıl, evleri orta ve üstü hasarlı depremzede öğrencilerin de dahil edildiğini vurgulayan Bakan Bak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Öğrencilerimizi en iyi şekilde ağırlamak için bütün hazırlıklarımızı yapıyoruz. Süreci istismar etmeye çalışanlara, dezenformasyonlara itibar etmeyin, devletinize güvenin. Bakanlığımız, 81 ilde, 822 yurdu, 466 gençlik merkezi, gençlik ofisleri ve 10 binlerce spor tesisiyle yıllardır milletin ve gençliğin emrinde. Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde 22 yıldır gençleri merkeze alan bir hizmet anlayışıyla çalışıyoruz. Bu ülkede geçmişte gençlerin önünde engel olarak duran ne varsa Cumhurbaşkanımızın önderliğinde birer birer aştık, çözüme kavuşturduk. Hepimizin ortak arzusu bu ülkenin gençlerine huzur, refah, güven dolu bugün ve yarın hazırlamak."