SAĞLIK

Göz kapağı ve göz şişliğine en hızlı ne iyi gelir?

Göz Şişliğine Ne İyi Gelir? Gözde ki şişlik, evde hangi yöntemlerle en hızlı şekilde indirilebilir?

Abone Ol

Göz bölgesinde bazen kapak kısmında bazen de alt kısımlarda şişlik meydana gelebilir. 

Gözleri elle karıştırmak, uykusuzluk, darbe veya birçok nedenle gözlerde şişlik görülebilir. Güncel olarak yorgunluk, uykusuzluk ve basit etkiler nedeniyle oluşan göz şişmelerinde soğuk kompres, dinlenmek, tuzlu gıdalardan uzak durmak gerekir. 

Bazı durumlarda, göz kapaklarında şişlik görme kaybına neden olabilecek daha ciddi bir sağlık işareti olabilir. Ancak enfeksiyonel olarak oluşan göz şişmelerine mutlaka hekim kontrolünde müdahale edilmesi gerekir.

Göz Kapağı Şişliğinde Evde Yapılabilecek Tedaviler

İlk olarak göz kapaklarınızda şişlik olması durumunda, gözlerinizi ovuşturmaktan kaçının.

Buz: En hızlı şişliği indirme yönteminin başında buz ile soğuk kompres yapmak gelir. Buz uygulaması, kan dolaşımının daha hızlı olmasını sağladığından şişlik seviyesini düşürür.

Çay Poşeti: Gözler için en pratik ve kolay yollardan birisi, çay poşetleri. Gözlere çay poşetini koymadan önce sıcak suya koyup 5 dakika bekletin, sudan çıkarttıktan sonra da en az 2 dakika bekletin. Sonrasında gözlerinize yerleştirerek bekletin, gözlerinizdeki şişliğin indiğini göreceksiniz.

Çiğ Patates: Buzdolabında 2 saat bekletilen çiğ patatesleri çıkardıktan sonra gözlerdeki şişliğe koyun. Patateslerin soğuk olması kan dolaşımı hızını artırır.