ERZINCAN

Göz Hastanesi'ndeki Eczane komedisi

Gittiniz muayene oldunuz. Zübeyde yazıyor acildeki nöbetçi eczane ekranında. Adresini telefona yazıyorsunuz konum bulmak için. O da ne. Erzincan'da ki hastane de Ankara adresli bir nöbetçi eczane.

Abone Ol

Erzincan'da 3 Eylül 2024 Salı Günü B yerleşkesi olarak da adlandırılan Göz polikliniğinin bulunduğu acilde bir garabet yaşandı. Hastane acilinde nöbetçi eczaneleri gösteren dijital panoda, gece saat 23.59'a kadar nöbetçi olan Zübeyde Eczanesi'nin ismine yer vermiş, ancak adrese ihtiyaç duyacak olanlar için ise Ankara adresi ve telefon numarasına yer verilmiş.

Hastaneyi kullanan bir gurbetçinin Whatsapp ihbar hattımıza görderdiği bu konu ile ilgili olarak dogugazetesi.com haber merkezi olarak kısa bir araştırma yaptık. Hastanenin acil kısmında ismi yazan Zübeyde Eczanesi ile Küçük Kayaş Mahallesi 1806 sokak No:85/C MAMAK / ANKARA adresinde yer alan Zübeyde Eczanesi sistem tarafından karıştırılmış. Erzincan'da ki nöbetçi eczanenin adresine Ankara adresi ve telefonunun yer verildiği gözlendi. 

Başkent'te de Erzincan'da ki Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma hastanesinde kullanılan hastane bilgi yönetim sisteminin kullanılmasından kaynaklı bir data karışıklığı hatası ile karşılaşıldığının anlaşılmasından sonra hatanın düzeltilmesi bekleniyor. Ancak saat 23:59 a kadar nöbetçi olan Erzincan'da ki Zübeyde eczanesinin karşılaştığı bu muamelenin hiç hoş olmadığını söylememiz gerekiyor.   

Fikrini söyleyen Whatsap ihbarcısı, "Yarın Ankara'da ki Zübeyde eczanesinin nöbet günü Erzincan'da ki Zübeyde Eczanesinin adresini ve telefonunu yazarlarsa nasıl olacak." şeklinde sitem etti.