Nedir?
Makyaj trendleri arasında gösterilen cildin pürüzsüz, kusursuz, homojen ve ışıltılı görünmesini sağlayan iddialı bir makyaj tekniği olan porselen makyaj doğru malzemelerin doğru bir tende buluşmasıyla harika bir cilt ortaya çıkarıyor. Cildin daha pürüzsüz ve kusursuz görünmesini sağlıyor.

Özellikle sivilce, sivilce izleri, lekeler, gözenekler ve pürüzler gibi cilt problemlerini gizlemek isteyenlerin tercihi oluyor. Öte yandan özel günlerde de porselen makyaj tercih ediliyor.

Malzemeleri nelerdir?

Kusursuz bir ten görünümü için gerekli malzemeler; makyaj bazı, ten rengine uygun fondöten, şeffaf pudra, ten renginden bir veya iki ton açık bir kapatıcı, uygun tonda bir allık.

Çarpıcı bir göz makyajı için malzemeler; takma kirpik, maskara, siyah eyeliner ve göz makyajı bazı.

Muş'ta başına yorgun mermi isabet eden çocuk öldü Muş'ta başına yorgun mermi isabet eden çocuk öldü

Dikkat çeken dudaklar içinse göz makyajınıza göre bir karar vermelisiniz. Örneğin göz makyajınız koyuysa nude tonlar; açıksa kırmızı, bordo gibi rujlar tercih edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

1- Cildinizi makyaja hazırlamanız önemli. İlk aşamada yüz temizleme ürünü ile cildinizi yıkayın. Ardından cildinize bir peeling uygulayın. Böylece ölü derilerden kurtulmuş ve cildinizi parlatmış olacaksınız. 

2- Cildinizi her zaman kullandığınız bir nemlendirici ile nemlendirin. Bu işlemden sonra biraz bekleyin. Cildinize nemlendiricinin tamamen nüfus ettiğine emin olun. Ardından makyaj bazı ile devam edin.

3- Tere, suya ve bulaşmaya karşı dayanıklı olan kalıcılığı yüksek bir fondöten kullanın. Daha önce kullandığınız ve güvendiğiniz ürünlere yer verin.

 4- Gözaltı kapatıcısını uygulayın. Kapatıcının bir veya 2 ton cilt tonunuzdan açık olmasında fayda var. 

5-Şeffaf pudrayı cildinizin tamamına hafif şekilde uygulayın. Pudranın mat ve ışıltısız olması önemli. Pudrayı aynı zamanda dekolte ve boyun bölgesine hatta kulaklara da uygulayın. Böylece ten makyajı kalıcı hale gelmiş olacak. 

6-Genellikle şeftali tonlarında tercih edilen allığı elmacık kemiklerinden başlayarak hafifçe yukarı doğru uygulayın. Dikkat çekilmesi istenen bölge gözler ya da dudaklar olduğu için doğal tonlarda allık rengi seçilmesi önemli.

7-Gözlerinizi öne çıkarmak için göz kapaklarınıza far bazı uygulayarak göz makyajınızı sabitleyin. 

8-Far paletinden nude bir rengi göz kapağına baz olarak uygulayın. 

9- Göz kapağının dış kısmına şakaklara doğru koyu kahverengi far sürün ve alt kirpikleri de aynı renkle doldurun. 

10-Kirpiklerinizi kıvırıp kaldırın ve bir maskara sürün. 

11-Mat rujlar, porselen ten makyajının pürüzsüzlüğünü destekler. Kombininize uygun rengi seçin ve kalıcı mat ruju dudaklarına sürün.

12- Makyaj sabitleyici sprey uygulayarak porselen makyajı tamamlayabilirsiniz.

Dikkat edilmesi gerekenler?

Cildinizde iltihaplı sivilceler ya da açık yaralar varsa bu makyajı kesinlikle uygulamayın.

Porselen makyaj malzemelerini kullanmaya başlamadan önce cildinizi temizleyip nemlendirdiğinizden emin olun.

Makyajı kullanım sonrasında  yoğun bir makyaj olduğundan gözeneklerinizi iyice temizlemeyi ve makyaj kalıntılarından arındırmayı unutmayın. Cildinizi temizledikten sonra mutlaka nemlendirin.

Editör: Sena ERDOĞAN