Erzincan'da bulunan Binali Yıldırımı Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin öğrencileri, doktor olan öğretmenleri ve hastane doktorları Filistin için yürüdü. Bu gün öğlen saatlerinde Saat kulesi önünde buluşan protestocular, İsrail'in Gazze'de ve Filistin topraklarında yaptığı katliama sessiz kalamayacaklarını belirterek sessiz yürüyüş eylemi yaptı. Saat kulesi'nden Kızılay Meydanına kadar gurup halinde yürüyen beyaz önlüklüler, filistin bayrakları ve gövizler taşıyarak İsrail'e tepkilerini dile getirdiler. 

Kızılay Meydanında protestoca sağlık çalışanları adına basın açıklaması yapan öğrenci Yunus Sağlamer, İşgalci İsrail'in Filistin topraklarında yaptığı zulme dur denmesi gerektiğini söyledi. yaşananların soykırımdan başka bir isimle antalılamayacağını dile getiren Sağlamer, dünyanın gözü önünde gerçekleşen bu olaylara asla göz yummayacaklarını, her Cumartesi bu sessiz protestoyu sürdüreceklerin belirtti. 

Filistin'de geçtiğimiz hafta 283 sağlık çalışanının öldürüldüğünü belirten Sağlamer, 7 ekimden bu yana 100'den fazla ambülansın'da kullanılmaz hale geldiğini, sağlık tesislerine 100'ün üzerinde bombalı saldırı olduğunu dile getirdi. 

Elazığ'da "6. Geleneksel Salçalı Köfte ve Gastronomi Festivali" başladı Elazığ'da "6. Geleneksel Salçalı Köfte ve Gastronomi Festivali" başladı

 

Editör: Mücahit Özdemir