Siyah pirincin faydaları:

Suyu ayakta içerseniz ne olur? Oturarak su içmenin faydaları neler Suyu ayakta içerseniz ne olur? Oturarak su içmenin faydaları neler

Siyah pirinç yemek, kalp sağlığı ve genel vücut zindeliği üzerinde önemli rol oynar. Koruyucu antosiyaninlerin yanı sıra siyah pirinç, göz sağlığını destekler. Siyah pirinçteki antioksidanlar gözlerdeki  hücreleri korumaya ve ultraviyole (UV) radyasyonunun etkilerini azaltmaya yardımcı olur.

Ayrıca içinde bulunan flavonoidler de kan şekeri seviyelerini düzenler. Diyabete savaş açar.  İnce bağırsaktaki şeker sindirimini azaltarak kanınızdaki şeker seviyelerini düşürmeye yardımcı olur.

Siyah pirinç amino asitler, yağ asitleri, antioksidanlar, flavonoidler, antosiyaninler ve diğer fenolik bileşikler açısından zengin bir besindir. Bu pirinçte esansiyel ve esansiyel olmayan türlerin bir karışımı olan 18 amino asit vardır. Amino asitler, cildinizi ve dokularınızı onarmaya yardımcı olmaktan enerji seviyenizi ve sindiriminizi iyileştirmeye kadar vücudunuzun birçok işlevi için önemlidir.

Tabi ki besinleri tüketirken alerjiniz olmamasına dikkat etmenizde fayda var.

Editör: Yasemin Dülgeroglu