YAŞAM

Eylül bitmeden mutlaka bu ağaç ve bitkileri ekin baharda bahçeniz coşsun

Bahçe düzenlemesi için eylül ayı ideal bir ay. Bu ay ekilen ağaç ve bitkiler bahara kadar büyür ve yüksek verim almanızı sağlar.

Abone Ol

Bahçe ve peyzaj düzenlemesinde önemli bir dönem olan eylül ayında mutlaka ekilmesi gereken ağaç ve bitkiler bulunuyor. Son baharın başlangıcı gelecek ilkbaharın hazırlıkları içinde ideal dönemlerden biri. Bu ayda ekilmesi gereken ağaç ve bitkiler, mevsim şartlarına ve bölgesel iklim koşullarına göre değişiklik gösterebilir. Ancak genel olarak, Eylül ayında ekilmesi önerilen bazı ağaç ve bitkiler var. Peki, bunlar hangileri?

İşte Eylül ayında mutlaka ekmeniz gereken ağaç ve bitkiler

1. ELMA AĞACI

Elma ağaçları serin iklim koşullarını sever. Eylül ayında dikilen elma ağaçlarının kökleri toprağa iyi bir şekilde yerleşir. Kış boyunca köklerinin gelişimi sürer ve ilkbaharda sağlıklı bir şekilde büyür. Elma ağaçları, bu dönemde toprağın hala sıcak olmasından faydalanır ve güçlü bir kök sistemi geliştirir.

2. ÇAM AĞACI

Çam ağaçları, her mevsimde dikilme özelliklerine sahipler. Ancak Eylül ayında dikildiklerinde kökleri toprağa daha iyi adapte olur. Böylece çam ağaçlarının kökleri kışın sağlıklı bir şekilde gelişir. Ayrıca, sonbahar ayında yapılan dikimler, çam ağaçlarının ilkbaharda daha hızlı büyümesine katkıda bulunur.

3. ERİK AĞACI

Erik ağaçları, Eylül ayında dikildiklerinde, ilkbaharda güçlü bir şekilde büyürler. Sonbaharda dikilen erik ağaçları kış boyunca köklenir. Bu da onların baharda sağlıklı ve verimli bir şekilde gelişmelerine yardımcı olur.

4. SARIMSAK

Sarımsak da diğer bitkiler gibi Eylül ayında ekildiğinde kış boyunca köklenir ve ilkbaharda büyümeye başlar.

5. LALE

Eylül ayında ekilen lale soğanları kışın soğuk dönemlerini geçirir ve baharda çiçeklenir. Kış boyunca bu bitkinin kökleri de diğerleri gibi sağlamlaşır.