YAŞAM

Evlilik öncesi partnerinizle ilgili bu durumu mutlaka öğrenin! Çatışma yaşamayın

Evlilik yaparken insanlar bazen mantığı ile hareket ederken bazen de tamamen duygularıyla hareket ederler. Ancak evlilik öncesi partnerinizle ilgili bilmeniz gereken bir şey var.

Abone Ol

Evlilik kişilerin kendi ailelerinden ayrı bir aile kurmaları ve yeni bir yaşama geçmeleriyle başlar. Aslında evliliği yapmak oldukça kolayken yürütmek oldukça zordur. Bu durumda evlenmeden önce partnerinizin bazı huylarını öğrenmenizde fayda var. Partnerinizin ailesine aşırı bağlı olması veya aile üyelerinin fazla müdahalesi evlilik hayatında huzursuzluk ve çatışma yaşamanıza sebep olabilir.

Bu sebeple evlilik öncesinde partnerinizin ailesinden ne kadar bağımsız olduğunu değerlendirmenizde fayda var. Evlilik iki insanın aile kurması için önemli bir adımdır. Ancak bu süreçlerde her iki kişinin de karşı tarafın ailesi ile iletişimde olması gerekir. Bu normal bir durum. Ancak aile üyelerinin sınırlarını bilmemeleri ve aşırı müdahaleleriyle partneriniz de sizi şaşırtacak derece de uyum sağlarsa ve ailesine aşırı bağımlıysa çatışma yaşamanız kaçınılmaz.

Ailesi ile arasında ki sınırları koruyabilen kişiler şu özelliklere sahip olur:

• Kendi fikirlerini ailesine özgür ve dürüst bir şekilde ifade eder.

• Ailesine danışmandan kararlar alıp, uygular

• Ailesinden maddi olarak bağımsız olur.

• Evlilik ile kurduğu ailesini kendi ailesinden önde tutar.

• Yeri geldiğinde ailesine karşı hayır diyebilir.

Uzmanlar bireylerin tabi ki her iki tarafa da önem vermesi gerektiğini ancak oranını iyi ayarlamaları gerektiğini belirtir. İletişimin ve ilişkinin sağlıklı ve sınırında olması çok önemlidir.