Saçlar, tırnaklar, dişler, keratin vücudun bu bölgelerinde bulunan güçlü bir proteindir. Genellikle kuaförde yaptırılan saç keratini evde yapmanız mümkün. İşte evde keratin bakımı için yapmanız gerekenler…

KERATİN NEDİR?

Keratin, deride, saçlarda, dişlerde ve tırnaklarda bulunan güçlendirici bir proteindir. Sürekli işlem yapılan bölgelerde ise keratin miktarı azalır. Tabi ki bu azalma sonucu saçlar kuru mat bir görüntü alır. Eğer yıpranmış saçlarınızı kestirmek istemiyorsanız ancak canlı ve güçlü görünmesini isteyorsanız düzenli olarak keratin bakımı yaptırmanız gerekir.

Hamile kadınların beyni resmen değişiyor! Peki, hamilelik beyni nasıl değiştiriyor Hamile kadınların beyni resmen değişiyor! Peki, hamilelik beyni nasıl değiştiriyor

EVDE KERATİN BAKIMI YAPMANIN YOLLARI

1) Keratin bakımı için öncelikle saçlarınızı günlük kullandığınız şampuanla yıkayın. Saçlarınızı ılık suyla durulayın ve ıslak şekilde bırakın. Bu aşamada keratin bakımı için aldığınız keratinli şampuanı saçlarınıza uygulayın. Saçlarınız şampuanla 20 dakika kadar kalmalı. Sonra yine saçlarınızı ılık suyla durulayın ve saç düzleştiricisiyle detaylı bir şekilde düzleştirin.

2) Güvendiğiniz kozmetik ürünleri satan mağazalardan keratin serumu alın. Keratin şampuanla yıkadığınız saçlarınızı güzelce tarayın. Önce keratin serumunu sadece saç uçlarınıza sürün. Ardından ince uçlu tarakla saçlarınızı tarayın. Bu aşamada serumun saçlarda kuruması gerekir. İsterseniz düşük ayarda saçlarınızı kurutma makinesi yardımıyla kurutabilirsiniz. Ancak, saçınızı taramayı kuruturken de devam ettirmenizde fayda var.

3) Bu adım 3. adım, Keratin maskesi de bakımın önemli parçalarından biri. Nemlendirdiğiniz saçlara keratin maskesini sürün. Düşük derecede saçlarınızı kurutun ve maskenin saçlara işlemesini sağlayın. Bu şekilde kalabilir. Hemen yıkamanıza gerek yok. Bir süre sonra yıkayabilirsiniz.

4) Keratin bakımının son kısmı ise  keratin kremi. Keratin kremini saçlarınıza nazikçe sürün ve yıkamayın. Bu şekilde nem oranını dengeleyebilirisniz.

Editör: Yasemin Dülgeroglu