Yemeklerin lezzet kaynağı salçanın, uzun ömürlü olması mutfak masrafları açısından da sağlık açısından da oldukça önemli.  Aslında ev yapımı olsun olmasın pratik bazı yollarla salçaların ömrünü uzatmak mümkün. Peki nasıl? İşte cevabı…

Hazır satılan salçaların küflenmemesi için tuz kullanabilirsiniz:

Hazır satın alınan salçalar evde yapılan salçalara göre daha az tuzlu olur. Bu yüzden yeni alınan salçanın üzerine tuz ilave edip karıştırın. Böylece tuz oranı artacak ve salçanın küflenme süresi uzayacak.

Ev yapımı salça saklamak için:

Salçayı buzdolabında yani serin bir yerde saklamak gerekiyor. Evde yapılan salçaları kavanozlara koyup bunları serin, rutubetsiz ve güneş görmeyecek bir yerde saklayın. Mutlaka kullanılan kavanoz kapaklarının yeni olması gerekir. Hem ev hem hazır salça saklama yolları aynıdır.

Yağ ile koruyun

Eritilen katı yağı salçanın üzerine ekleyip kapağını sıkıca kapatın. Salçanız hem küflenmeyecek hem de uzun ömürlü olacak.

Sarımsak her derde deva:

Birkaç diş sarımsağı küçük şekilde doğrayarak salçanıza ekleyin. Bu hem salçaya aroma eklemiş olacak hem de salçanın raf ömrü uzayacak.

Salçayı dondurarak saklayabilirsiniz:

Buz kalıplarına ayırarak salçaları dondurup kullanacağınız an da çıkarıp yemeklere katabilirsiniz.

Salçayı fırınlayarak koruma:

Dünyanın en tehlikeli ve en güvenli ülkeleri: Türkiye’nin sıralaması dikkat çekiyor Dünyanın en tehlikeli ve en güvenli ülkeleri: Türkiye’nin sıralaması dikkat çekiyor

Salçanın küflenmesinin en büyük nedeni nem.  Salçanın nemden kurtulması için salçayı bir miktar yağla karıştırıp, fırın tepsisine yayarak fırınlayın. Böylece içerisinde bulunan nem miktarını azaltacak ve salça uzun süre küflenmeyecek.

Editör: Yasemin Dülgeroglu