Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, nitelikli dolandırıcılık suçlarına yönelik yürüttükleri çalışmaları başarıyla tamamladı. Erzincan merkezli olmak üzere 14 ilde eşzamanlı olarak düzenlenen operasyonda, özellikle Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık hayvan satışı yapan vatandaşları hedef alan 8 şüpheli şahıs yakalandı.

Operasyon kapsamında, dolandırıcıların sosyal medya hesapları üzerinden verdikleri ilanlarla kapora dolandırıcılığı yaptıkları ve bu yöntemle 72 büyükbaş ve 525 küçükbaş hayvanı suistimal ettikleri tespit edildi. Ayrıca, şüphelilerin 51 farklı olayda 59 mağdura karşı nitelikli dolandırıcılık suçu işledikleri belirlendi.

Erzincan il merkezinde, 120 personelin katılımıyla 12 farklı adrese eşzamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon sırasında, farklı şahıslar adına düzenlenmiş 26 senet, 2 adet alacak-verecek defteri, 96 adet boş senet, çeşitli dokümanlar, 48 tanesi küpesiz, 65 tanesi küpeli toplam 113 küçükbaş hayvan ile 14 tanesi küpeli, 20 tanesi küpesiz toplam 34 büyükbaş hayvan ele geçirildi. Hayvanların gerçek sahiplerinin belirlenmesi amacıyla çalışmalar devam ediyor.

Erzincan’da tır ile otomobil çarpıştı: 4 ölü, 2 yaralı Erzincan’da tır ile otomobil çarpıştı: 4 ölü, 2 yaralı

Operasyon neticesinde 6 şahıs Erzincan'da, 2 şahıs ise Antalya ve Trabzon illerinde yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan 6 şahıs tutuklanırken, 2 şüphelinin adli işlemleri devam ediyor.

Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşların dolandırıcılara karşı dikkatli olmaları ve şüpheli durumları derhal yetkililere bildirmeleri konusunda uyarıda bulundu. Operasyonun, vatandaşların güvenliği ve haklarının korunması adına önemli bir adım olduğu vurgulandı.

Editör: Mücahit Özdemir