Erzincan’da 17 odanın katılımıyla gerçekleşen 44. Anadolu Odaları Platformu toplantısında ülke adına önemli konular ele alındı.

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, TÜRMOB  Genel Başkanı Emre Kartaloğlu , Erzincan İl Defterdarı  Kemalettin Çetin, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tanoğlu, Anadolu Odaları Platformuna üye olan SMMMO başkanları, üyeleri ve kurum müdürleri katılımı ile gerçekleşen toplantıya Erzincan SMMMO Başkanı Zeki Polat başkanlık etti.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Erzincan’da iş insanlarıyla bir araya geldi TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Erzincan’da iş insanlarıyla bir araya geldi

TÜRMOB  Genel Başkanı Emre Kartaloğlu konuşmasında: "Anadolu odaları platform toplantısını gerçekleştiriyoruz. Bugün burada 17 oda başkanımız var. Elbette mesleki gelişmeleri mesleki sorunlarımızı çok geniş, çok kapsamlı olarak değerlendireceğiz. Ama bu protokol ve açılış konuşması bölümünde bazı konulara değinmek isterim.  Öncelikle tüm Türkiye Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği Türkiye'nin en büyük akademik mesleki kuruluşlarından birisi. Ekonomiyi kayıt altına alan ekonomik faaliyetlerini denetimini yürüten hazinenin   finansmanını sağlayan çok önemli bir meslekle iştigal etmekteyiz.  7.440 sayılı kanun 7440 sayılı kanun uygulamaları, borçların yapılandırılması, matrah artırımı, stok affı işletme kayıtlarının düzeltilmesi ilk defa hayatımızda kapanmamış bir hesap dönemi ile ilgili bir vergi affı düzenlemesi ile karşılaştık. Halen bu yoğunluk devam ediyor. Ne yazık ki yine bir deprem kuşağındayız. Deprem bölgesindeyiz. 6 Şubat tarihinde çok elin bir felaket yaşadık o süreçten itibaren oradaki ticari hayatın  canlılığının tekrar kazanılmasını sağlayabilmek adına tüm camia tüm meslektaşlar çok yoğun bir çalışma sürecine girdik ve bu süreç devam ediyor.  Her sene haziranda biraz rahatlardık ama bu Haziranda o rahatlamayı dahi yaşayamadık. Elbette bunlarla bağlantılı ve bunun yanı sıra pek çok mesleki sorunumuz var.  Bugün geldiğimiz noktada o artış artık eridi. Yani bizim dolar bazında eridi, kağıt bazında eridi, akaryakıt bazında eridi, elektrik bazında eridi, su bazında eridi. Neyİ esas alırsak alalım her halükarda eridi. Ama 1 Temmuzda asgari ücrete yeniden bir artış yapılacak. Bu doğal olarak tüm ücretlere yansıyacak. Bizim mesleğimizde yılda bir kere artış yapabiliyoruz. Bakanlığın yayınladığı tarife üzerinden altın iş yapabiliyoruz . Resmi olarak yayınlanmasa bile temmuzdan itibaren yine muhasebe ücretlerinde  de bir artış tüm ülke çapında uygulanması için bir zorunluluk. Aslında artış değil enflasyon etkisini giderebilme çalışması gerçekleştireceğiz. Biz TÜRMOB olarak geçtiğimiz hafta itibariyle de bir reform çalışmasına başladık. İdari alanda, mali alanda hiçbir ön yargımız olmaksızın bu ülkenin menfaatine olacak şekil de neler yapabiliriz diye çalışma yapıyoruz" dedi.

Editör: Merve Kiraz