Bilinçli olarak kıyafet seçimi, erkeklerin tarz olmasına yardımcı olur. Erkekler genellikle mevsim şartlarına göre kendini daha iyi gösteren kıyafet modelleri arasından seçim yaparlar. Erkekler için kıyafet seçenekleri, zevk ve yaş gruplarına göre değişiklik gösterir. Erkek giyimi konusunda dikkat edilmesi gereken önemli hususlardan iki tanesi, kaliteli kumaş yapısıdır. Kıyafetlerde kullanılan kumaş türü, yıkama özellikleri ve tasarımları dikkat edilmesi gereken önemli noktalardandır. Erkekler genellikle vücut tiplerine ve yaş gruplarına uygun olan modelleri seçtiğin zaman istedikleri şıklığı yakalarlar. Erkek kıyafetlerin de her zaman modaya dikkat edilmesi gerekir. Son zamanlarda kadın giyim modası arasında olduğu gibi, erkek modası da çok hareketli ve yeni giyim tarzları ile sunulur. Erkek kıyafetlerinde nelere dikkat edilmesi gerektiğini bilmek için kıyafetler hakkında detaylı bilgilere sahip olmak gerekir. 

Erkekler özel günler için ve günlük hayatlarında giyim ürünlerinin kendileri belirler ve o kıyafetleri her zaman kıyafet dolaplarında hazır bulundurulur. Erkekler günden güne giyim tarzlarını daha çok önem vermeye başlamıştır. Spor ya da klasik giyim tarzları arasından seçim yaparken dikkat edilmesi gereken noktaları erkeklerin bilmesi gerekir. Erkek kıyafetleri için önemli ipuçları arasında ayakkabı seçimi, aksesuar seçimi ve vücut tipine göre seçim yapılması oldukça önemlidir. Erkeklerin giyim tarzını belirleyen ve elbise seçiminde her zaman vücut tipine uygun olarak seçim yapılması gerekir. Şık bir görüntü yakalayabilmek için erkeklerin vücut tipine göre giyim ürünleri ilk sırada bulunur. Kısa boylu, uzun boylu, zayıf yada kilolu erkeklerin kıyafet seçimleri ve giyim tarzları birbirinden farklı olur. Ayakkabı ve aksesuarlar erkeklerin her zaman tamamlayıcı parçaları arasındadır. Kıyafet modellerinde ayakkabı seçimi genellikle şık görünmeyi sağlar. 

Erkekler kıyafet alırken genellikle giyim tarzı tercihlerine göre seçim yaparlar. Kıyafet seçimi yaparken benimsenen tarzına dikkat edilmesi gerekir. Erkekler her ortamda birbirleriyle şık ve hoş olma yarışı içerisine girerler. Mükemmel olabilmek için hangi giyim tarzına uygun olan kıyafetler alınacaksa eğer, erkeklerin vücut tipi ve renk uyumuna da her zaman dikkat edilmelidir. Giysi alırken, beraber giyilebilecek olan ayakkabı ve diğer parçaların kombine tamamlayacak özelliklere sahip olması gerekir. Erkekler her zaman iyi görünmenin kurallarını bildiği zaman şık olma ve karşısındaki insanlar için göz önünde bulunma konusunda etkili olabilir. Erkekler giyim tarzı belirleme konusunda ve kıyafet seçiminde hangi konulara dikkat etmeleri gerektiğini iyi bilmelidir.

Çamaşır makinesindeki kireç ve kötü kokulara nasıl son verilir? Çamaşır makinesindeki kireç ve kötü kokulara nasıl son verilir?

ERKEKLER İÇİN KLASİK GİYİM TARZI NASIL OLUR? 

Erkekler genellikle bulunması gerektiği ortama göre giyim şeklini belirler. Klasik bir erkek giyim tarzı için sayısız modellerde kıyafet seçenekleri bulunur. Klasik erkek tarzında, kıyafetlerin her zaman ütülü, özenli ve temiz olmasına dikkat edilmesi gerekir. Erkek kıyafetleri arasında klasik tarzı tercih eden kişiler genellikle ten renklerine göre kıyafet seçimini doğru bir şekilde belirlemesi gerekir. Klasik giyim tarzında kombin oluştururken kıyafetlerin ve renklerin uyumlu olmasına dikkat etmek gerekir. Erkek giyim tarzında, tarz sayısının ve parça sayısının çok fazla olması kombin konusunda daha dikkatli olunması gerektiğini gösterir. 

Klasik görünümdeki erkek giyim tarzı daha çok konforlu ve klasik bir görüntü isteyen erkekler için oldukça uygun modeller arasındadır. Genellikle erkek giyim tarzlarında daha çok temiz, düzenli ve sade bir görünüm oluşturmaya klasik erkek giyim tarzı denir. Klasik bir erkek giyim tarzında kullanılması gereken renkler genel olarak daha soğuk tonlardır. Çoğunluk olarak gri, mavi ve siyah gibi renkler klasik giyim tarzlarında çok fazla kullanılan renkler arasındadır. Klasik giyim denilince akla genellikle takım elbiseler gelir. Takım elbiseler özel günlerde, düğünlerde, özel davetlerde tercih edilen kıyafetler arasındadır. zamana meydan okuyan ve her dönemde sürekliliğini koruyan bir moda anlayışını temsil eden giyim tarzları arasında, klasik giyim tarzları bulunur. 

İTALYAN ERKEK GİYİM TARZI

Son zamanlarda erkekler arasında moda olarak tercih edilen ve erkek giyim tarzlarından bir tanesi olan İtalyan erkek giyim tarzı, her zaman etkinliğini korur ve modası devam eden kombinler arasındadır. Erkek giyim konusunda favori giyim tarzı olarak her zaman yerini korumaya devam eder. Erkek giyim konusunda favori giyim tarzı olan İtalyan erkek giyim tarzı, farklı renk seçeneklerine sahip olan parçalar ile kullanılır. İtalyan giyim tarzında ön plana çıkan detaylar arasında kıvrılmış gömlek kolları, kısa ve dar pantolon paçaları, düz yapmış pantolonlar, üste yapışan ceketler ve ütülü gömlekler olarak sıralanır. Erkek giyim konusunda dikkat edilmesi gereken noktalardan birisi, mevsimine geçişlerine göre renk seçimi yapılması gerektiğidir.

Özellikle klasik ve şık olmayı amaçlayan erkekler İtalyan erkek giyim tarzına özen göstererek mükemmel bir görüntü elde ederler. İtalyanların giyim tarzına uygun olan ve sadece markaların tercih etmeleri ile değil aynı zamanda kıyafet kesimleri, modelleri, stili ve renklerine dikkat almalarına İtalyan erkek giyim tarzı denir. İtalyan sokaklarında gezdiğiniz zaman erkeklerin tarzına hayran kalacaksınız birçok stil bulunur. Panama şapkaları, gömlekler ve beyaz pantolonlar İtalyan erkek tarzının adresidir. Son zamanlarda İtalyan erkekler gibi çanta takmak moda haline gelmiştir. Böylece çanta takmak da İtalyan giyim tarzına örnek olur.

ERKEKLER İÇİN SPOR GİYİM TARZLARI

Erkeklerin büyük bir kısmı, spor giyim tarzını tercih eder. Spor giyim tarzları arasından kombin oluştururken genel olarak rahat edilebilecek modeller ve renkler çok sık tercih edilir. Erkek giyim konusunda sportif giyim tarzları için dikkat edilmesi gereken noktalar bulunur. Her erkek genellikle vücut tipine göre elbise tercihinde bulunmalıdır. Rahat bir giyim tarzı tercih ederken, elbiselerin vücut yapısına göre küçük boyutlarda olması gerekir. Şık bir hava katmak için vücut yapısına uygun olarak elbise seçimi yapılırken, parça parça olan ürünlerin renk uyumlarının da birbirleriyle uyumlu olması gerekir. Elbise konusunda renk uyumu sağlanmaya çalışırken genellikle turn rengine göre seçim yapılmalıdır.

Spor giyim tarzı daha çok aktif ve dinamik hayata sahip olan erkekler tarafından uygun olur. Spor giyim tarzı konforlu, rahat ve pratik bir görüntü elde eder. Kullanılan renkler ise daha çok canlı ve açık tonlardır. Çoğunluk olarak yeşil, kırmızı ve turuncu renkleri spor erkek giyim tarzında çok fazla tercih edilir. Hoş bir pantolon üzerine gidilmesi gereken tişört ile erkek spor giyim tarzı oluşturulur. Görüntüsünün spor olmasını isteyen kişiler montlarının da buna uygun şekilde seçilmesi gerektiğini bilmelidir. Kot ceketler ya da deri ceketler ile spor kombinleri tamamlanabilir. Kış mevsimlerinde tişört yerine genellikle sweatshirtler tercih edilir. Erkekler için aksesuar kullanmak ve kirli sakal bırakmak spor giyim tarzını oluşturan temel parçalar arasındadır. 

Kendi tarzını oluşturmak isteyen kişiler kıyafet konusunda doğru tercih yapmalıdır. Spor giyim tarzı son zamanların modası haline gelen kıyafetler arasındadır. Her yaş grubu erkekleri kendini rahat hissetmesi için ve şıklığı tamamlaması adına spor kıyafetlere her alanda ihtiyaç duyarlar. Spor kıyafet denildiği zaman akla ilk gelen kıyafetler arasında eşofman takımları bulunur. Eşofman takımları, erkekler arasında vazgeçilmez kıyafetler arasındadır.

Editör: Saliha Kara