YAŞAM

En iyi buz çözücü önerileri

Doğudan batıya bu aralar tüm araçların sorunu sabah kalkınca buzlanmış olması. Güvenli sürüş için bu buzların temizlenmesi şart. Sizler için en çok tercih edilen markaları derledik

Abone Ol

Soğuk havalarda aracınızı kullanmadan önce uzun süre cam temizlemekle uğraşmak istemiyorsanız araç buz çözücü çeşitleri tam ihtiyacınız olan üründür. Şehrin ortalama sıcaklığına göre sonbahar ile ilkbahar arasındaki dönemde özellikle sabahları araç camları üzerinde buz, kırağı ve kar olabilir. Ilıman iklime sahip şehirlerde bile kış aylarında bu sorun yaşanabilir. Sabahları işe giderken bir de aracınızın camları ile uzun süre uğraşıp vakit kaybetmemek için ucuz buz çözücü modellerini inceleyebilirsiniz.

Araba camı buz çözücü ile camlarda kar ve buz birikmesinin önüne geçilir. Güçlü performans gösteren temizlik malzemesi far, ayna, silecek gibi çeşitli yüzeyler için de uygundur. Kauçuk, boya ve plastiklere zarar vermeyen en iyi buz çözücü sprey ile olumlu sonuçlar elde etmek mümkündür. Kimyasal maddeler içeren ürünler, araba camında ya da yüzeylerde biriken karın erimesini sağlar.

Buz Çözücü Çeşitleri

Solüsyon ve sprey olmak üzere iki ayrı çeşide satılıyor. Buzlanma problemine karşı etkili bir çözüm getiren buz çözücüler, kimyasal baz olarak etanol içerebilir. Yoğun kar yağışı sonucunda camlarda kar birikintisi oluşur. Kar yağışının başlaması ile birlikte birikintileri temizlemek için araç cam buz çözücü çeşitlerini kullanmanız gerekir. Buz çözücü solüsyonu, karın yol yüzeyine yapışmasına engel olan kimyasal sıvılardan meydana gelir. Su bazlı olan sıvı, dengeli ve doymuş bir mineral karışımıdır. Nem tutucu özelliği ile öne çıkan solüsyonlar, uygulanan yüzeyde güçlü etkiler gösterir. Kar ve buzlanma problemine karşı kullanılan solüsyonun 5, 10, 20, 30 litrelik bidon seçenekleri vardır.

Solüsyon ve spreyler arka, ön cam buz çözücü olarak kullanılabilir. Spreyler, buzları araç camından başarılı bir şekilde uzaklaştırır. Püskürtücü spreyler, kazıma işlemine gerek kalmadan yüzeylerde etkisini gösterebilir. Sprey çeşitlerinin miktarı seçenekler arasında değişir. 220, 450, 500 ml gibi farklı ağırlıklardaki spreyler, hafif yapısı ile her yere kolaylıkla taşınabilir. Püskürtme ve sap kısmından oluşan sprey, buzlanmalara karşı etkili önlemler almanızı sağlar. 

En çok satan Buz Çözücüler hangileri?

  1. Würth 500 ml Buz Çözücü Sprey

  2. Ebrayn 500 ml Buz Çözücü Sprey

  3. Trax 500 ml Buz Çözücü Sprey

  4. Falken 500 ml 2 Adet Buz Çözücü Sprey

  5. Autokit Solvent Ice 500 ml Buz Çözücü

 En ucuz Buz Çözücüler hangileri?

  • Akbel Uygulama Aparatlı 5 lt Kar ve Buz Çözücü26,50 TL/lt

  • Apeks Ice Plus 30 lt Buz Çözücü Solüsyon 43,95 TL/lt

  • Apeks Ice Plus 10 lt Buz Çözücü Solüsyon 45,35 TL/lt

Buz Çözücü Satın Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Araç için cam buz çözücü, buzlanma önleyici etkilere sahiptir. Buzlanmaya karşı önlem almak için solüsyon ya da sprey buz çözücü kullanmanız gerekir. Pratik kullanım özelliğine önem verenlere sprey formdaki buz çözücü sprey tavsiye edilir. Gerçek kullanıcılar tarafından yapılan buz çözücü yorumlar ürünler hakkında detaylı bilgi sahibi olmanızı sağlar. Kullanıcı yorumları seçim yapma aşamasında size yardımcı olabilir. Buz çözücü satın alırken dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar şu şekilde sıralanabilir:

  • Buz çözücüler farklı boyutlarda tasarlanır. İhtiyacınız doğrultusunda küçük ya da büyük paketleri tercih etmeniz gerekir.
  • Kullanım kolaylığına önem verenler için sprey formda olanlar uygun bir seçenek olabilir.
  • Ekonomik açıdan tasarruf yapmak istiyorsanız; 5, 10, 20,30 litrelik bidon solüsyonlar idealdir.
  • Plastik aksamlar, farlar, aynalar, silecekler gibi değişik yüzeylerde kullanım için plastik, kauçuk ve boyaya zarar vermeyen çeşitleri tercih etmeniz önem taşır.
  • Kazıma işlemi yapmak istiyorsanız, kazıyıcı hediyeli buz çözücü setler sizin için ideal bir seçenek olabilir.
  • Kısa sürede etki görmek için hızlı buz çözücü tercih edilebilir. Araç cam buz çözücü modelleri arasında bu ürünleri de kolayca bulabilirsiniz.