Kola değil zehir! Zararı tahmin ettiğinizden daha büyük Kola değil zehir! Zararı tahmin ettiğinizden daha büyük

Oldukça tartışmalı bir konu olan ekmek, genelde kısıtlanması gereken bir besin olarak algılanır. Aslında ekmek kalori açısından diyet yapanlara kısıtlanmakta doğru bir yöntem. Ama bu tamamen kesmeniz gerektiği manasına da gelmiyor. Beslenme uzmanınız eğer ekmeği kesmenizi önerdiyse bu alternatifleri ekmek yerine tüketebilirsiniz.
 

Kahvaltıda ekmek yerine bunları tüketin

Yulaf ezmesi, chia tohumlu yoğurt, sebzeli omlet veya avokadolu tam tahıllı kraker gibi alternatifler tercih edilebilir.
Ekmek yerine kahvaltıda tüketebileceğiniz pancake tarifi
-1 avokado
-1 muz
-2 yumurta
-Belender yardımıyla malzemeleri karıştırın ve tavada pişirin. Pancakeleri ne kadar küçük yaparsanız tavada o kadar kolay çevirirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

1 dilim ekmek yerine tüketebileceğiniz o besinler

 1 kâse çorba, 2 yemek kaşığı bulgur pilavı, 2 yemek kaşığı makarna, 2 yemek kaşığı kahvaltılık gevrek, 1/2 çay bardağı leblebi,1 orta boy patates, yarım orta boy mısır, 2 galeta, 2 kestane.

Diyet yapanlar ekmek yerine bunları tüketebilir

Ekmek yerine yulaf, kinoa, bulgur veya tatlı patates gibi kompleks karbonhidrat kaynakları tüketilebilir.

Ekmek yemeyen gerçekten kilo verir mi?

Ekmek yememek kalori alımını azaltabilir ve kilo vermeye yardımcı olabilir. Ancak, dengeli bir diyet ve diğer besin kaynaklarının yeterli alımı gereklidir.

Ekmeğe gerçekten ihtiyacımız var mı?

Vücut, karbonhidratlara ihtiyaç duyar ancak bunu mutlaka ekmekten karşılanmak zorunda değildir. Tam tahıllar, sebzeler ve baklagiller gibi diğer kaynaklardan da karbonhidrat alınabilir.

Editör: Merve Kiraz