Bir Göçmen Kuştu O – Ayla Kutlu
Osmanlının son döneminde Kafkasya'da doğan, 1877-1878 Osmanlı Rus Savaşı sırasında çocuk yaşta topraklarından göçmek zorunda kalan Emir Bey'in yaşam öyküsü üzerine kurulan romanda  Nevnihal’in ya da Gülhayat’ın hikayelerini okuyupta unutmak mümkün değil.

Tehanu – Ursula K. Le Guin
"Yerdeniz Üçlemesi'nin son kitabı En Uzak Sahil, Tehanu karakteri yüzünün bir tarafının yanık olmasıyla akılda kalıyor. Roman ilerledikçe hikayesi ortaya çıkan Tehanu, her sayfada adeta devleşiyor.

Gül Mevsimidir – Füruzan
Rüştü Şahin adlı yoksul bir kişiye âşık olan burjuva Mesaadet’in hikayesi ele alınıyor.  Mesaadet Hanım huysuz, bunalımlı, sevimsiz yaşlı bir kadın olarak tanıtılıyor. Ancak öykünün başında ve sonunda okuyucunun Mesaadet Hanım’la kurduğu ilişki başkalaşıyor. 

TanteRosa – Sevgi Soysal
Hikayede ana karakter Tante Rosa’nın çocukluktan itibaren toplumun ideal kadın kimliği öngörüsünün dışında kalması üzerine kurulur. Tante Rosa kadın olmanın getirdiği toplumsal baskılara, sıkışmışlığa, zorluklara “deliliğiyle” başkaldırır.

Oyuncuların aldığı maaşlar yine dudak uçuklatıyor Oyuncuların aldığı maaşlar yine dudak uçuklatıyor

Eva Luna – Isabel Allende
Kitap hiç kolay bir yaşamı olmayan Eva’nın sonuna kadar tıpkı annesinin istediği gibi  isminin hakkını vererek yaşamasını konu alır. Romanında olaylara, boyun eğme ya da şikâyetçi olma şeklinde değil, büyük bir neşe içinde yaklaşılır.

Editör: Sena ERDOĞAN