Yalnızbağ Yerleşkesi Amfi Tiyatro alanında gerçekleştirilen mezuniyet törenine, Erzincan Valisi Sayın Doç. Dr. Hamza Aydoğdu, Erzincan Milletvekili Sayın Mustafa Sarıgül,  Belediye Başkanı Bekir Aksun, Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Ali Öztürk, Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Halil Odabaş, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Akın Levent,  Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kul, Erzincan Kültür Eğitim Vakfı (EKEV) Başkanı Sadık Ağca,  Erzincan Sanayici ve İş Adamları Derneği (ERSİAD) Başkanı Saim Bahadır, Emniyet Müdürü Kenan Kurt, Üniversitemiz üst yönetimi, çeşitli kamu kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nin 2023-2024 Akademik Yılı mezuniyet töreni, fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarında öğrenim gören ve mezuniyet sevinci yaşayan öğrencilerin geçişiyle başladı. Ardından, mezun olan öğrenciler adına konuşmasını yapmak üzere Tıp Fakültesi Öğrencisi Nide Yüzer bir konuşma gerçekleştirdi. Yüzer, konuşmasında mezuniyetin önemini vurgulayarak ailelere, hocalara ve üniversite yönetimine teşekkür etti. Üniversitenin misyon ve vizyonunu benimseyerek aklı ve bilimi rehber edinmiş, modern dünyanın ihtiyaçlarına cevap verebilen bireyler olmayı hedeflediklerini belirten Yüzer, ailelerin ve hocaların desteklerini vurgulayarak minnettarlığını ifade etti. Rektör ve üniversite yönetimine teşekkür ederek misafirlere ve arkadaşlarına başarılar diledi. Bilim ve vicdanın ışığında yollarının aydınlanmasını temenni ederek mezuniyetlerini kutladı. Son olarak Yüzer, mezun öğrenciler adına mezuniyet kütüğüne plaket çaktı.

Daha sonra mezun olan yabancı uyruklu öğrenciler adına konuşmasını yapmak üzere İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sağlık Yönetimi programı öğrencisi Sabirin Muhammed bir konuşma gerçekleştirdi. Muhammed; “Erzincan’da 4 yıldır okuyorum ve Türkiye’yi ikinci vatanım olarak gördüm. Burada sıcakkanlı insanlar ve yardımsever arkadaşlar edindim. Ailemin ve Türkiye’nin bana destek olduğunu ve inandığını asla unutmayacağım. Somali’ye döndüğümde buradan edindiğim bilgi ve disiplini kullanarak ülkemi kalkındırmak için çalışacağım. Türkiye’nin gönüllü elçisi olarak da Somali’de faaliyet göstereceğim. Üniversiteme, hocalarıma ve Erzincan’a teşekkür ediyorum. Somali-Türkiye dostluğuna ve Türkiye’ye selam olsun”  dedi.

2023-2024 Akademik Yılı mezuniyet töreninde konuşma yapan Üniversite Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Gazze’deki insanlık dışı saldırıyı kınadı ve Gazze şehitlerine rahmet, yaralılara şifa dileyerek konuşmasına başladı. Filistin’deki üniversitelerin bu sene mezun vermemesine değinen Rektör Levent, “Bu seneki mezuniyet ve bahar şenliği etkinliklerimiz bu nedenle biraz buruk geçiyor, Filistin’de yaşanan acı olaylardan dolayı da tüm konser etkinliklerimizi de iptal ettik” dedi. Üniversitenin başarılarından bahseden Rektör Levent,  öğrencilerin eğitim sürecindeki başarıları ve üniversitenin aldığı akreditasyon başarıları hakkında bilgiler verdi. Ayrıca üniversitelerle ile yapılan iş birlikleri ve desteklerden bahseden Rektör, özellikle Yaşam Merkezi projesine değindi.  Rektör Levent, konuşmasında Cumhuriyetimizin Banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Cumhuriyet sizden ‘fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister’ sözüne vurgu yaparak öğrencilerimizin bugünlere gelmesinde emeği geçen akademisyenlere de teşekkürlerini iletti. Son olarak, öğrencilere tavsiyelerde bulunan Rektör, “Anadolu’da Bir Dünya Üniversitesi’ öz ülküsünü benimseyen üniversitemizin bizlere yüklediği misyon ve sunduğu vizyon ile aklı ve bilimi rehber edinmiş, modern dünyanın ve ülkemizin ihtiyaçlarına cevap verebilen nitelikli bireyler olmak için; hep daha iyiye ulaşmak için çalışacağız!” dedi.

Belediye Başkanı Bekir Aksun, “Erzincan’ımızın kültür elçileri olan kardeşlerimize bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum. Kardeşliğin şehri Erzincan’ımızdan gidecekleri 81 ilimize selam ve muhabbetlerimi iletiyorum” dedi. Son olarak öğrencilere seslenen Aksun, huzurun, güvenin ve kardeşliğin şehri Erzincan’da tekrardan misafir olarak ağırlamaktan memnuniyet duyacaklarını ifade etti.

Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül ise konuşmasında mezuniyette ailelerin önemli bir rolü olduğuna vurgu yaparak törende başta tüm anne babalar olmak üzere mezun olan tüm öğrencileri tebrik etti.

Son olarak kürsüye gelen Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu, Mezuniyet heyecanını yeniden yaşadığını ifade ederek konuşmasına başladı.  Öğrencilerden yöneticiler olarak çok şey öğrendiklerini belirten Vali Aydoğdu: “Gençler biz yöneticilere geleceğe dair umut oldu. Mutluluğu ve heyecanı sizden öğrendik. Merak ve endişe duygusunu sizlerden aldık. Basit olanın aslında sıradan olmadığını anladık. Sizler için küçük, bizim için anlamlı olanı kavradık” dedi.

Vali, öğrencilere üniversitenin sadece iş kurma değil, kendini geliştirme ve dönüştürme fırsatı sunduğunu da belirtti. Hangi ilden gelirseniz gelin önemli olanın kendinizi geliştirmek olduğunu vurgulayan Vali Aydoğdu,  dünyayı takip ederek iş fırsatlarını artırabileceklerini ifade etti. Son olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anarak öğrencilere başarılar dileyen Vali Aydoğdu, mezun öğrencilere yollarının açık olması temennisinde bulundu.

Mobil KETEM tarama aracı ile sağlık hizmeti vatandaşın ayağına gidiyor Mobil KETEM tarama aracı ile sağlık hizmeti vatandaşın ayağına gidiyor

Protokol konuşmalarının ardından mezuniyet andını hep bir ağızdan okuyan mezunlar, keplerini havaya atarak mezuniyet sevincini yaşadı.

Editör: Adem Küçükkaya