Bu kehanete göre, güneşte yaşanacak bir patlama, dünyayı karanlığa gömebilir Nostradamus'un Güneş Patlaması'na ilişkin kehanetleri. Haberimizin sonunda

Kısa süre önce ise bilim insanları Güneş’in yüzeyinde “60 Dünya büyüklüğünde” bir delik açıldığını açıkladı. Koronal delik olarak isimlendirilen bu dev karanlık bölge, ilk kez 2 Aralık’ta ortaya çıktı ve yalnızca 24 saat içerisinde 800 bin kilometre genişliğe ulaştı. Bu geçici devasa delikler Güneş’teki ani manyetizma değişimi sebebiyle ortaya çıkıyor. Bununla birlikte Güneş’in üst yüzeyindeki radyoaktif plazmanın uzay boşluğuna fırlatılmasına neden oluyor. Uzay boşluğuna dağılan bu radyoaktif plazmalar ise Güneş fırtınası olarak isimlendiriliyor

2023, yılı aynı zamanda beklenmedik Güneş aktiviteleri ile tarihe geçti. 2023 yılında bazıları hiç de beklenmedik patlamalar, jeomanyetik fırtınalar, Güneş atımları ve Güneş rüzgarları meydana geldi. Öyle ki bu beklenmedik aktiviteler nedeniyle aralarında Türkiye’nin de bulunduğu çok sayıda ülkede ilk kez kuzey ışıkları gözlendi. Özellikle geçtiğimiz yaz aylarında hız kazanan bu aktiviteler bilim dünyasında dikkate değer bir şaşkınlık ve endişe yarattı.

Bazı bilim insanları, Güneş’te yaşanması muhtemel süpersonik patlamaların Dünya’nın üzerinde devasa bir manyetik dalga oluşturabileceğini söylüyor. Bu ise internetin, uçakların, finans sistemlerinin ve hatta kalp pillerinin dahi işlevsiz kalmasına, kısacası insan yaşamının son derece olumsuz bir şekilde etkilenmesine sebebiyet verebilir. 

 Güneş lekelerinin arttığı ve patlamaların sıklaştığı evrelerse "solar maksimum" diye adlandırılıyor. Uzmanlar, ilerleyen günlerde bu hareketliliğin devam edeceğini örneğin Güneş patlamalarının birkaç yıl içerisinde zirve noktaya ulaşacağını dile getiriyor. Çünkü uzmanlara göre bu kıymetli yıldız, hareketli evrede. “Solar maksimum” olarak isimlendirilen bu evrede yıldızın yüzeyindeki lekeler, patlamalar ve manyetik değişiklikler, kısacası Güneş’teki tüm aktiviteler en üst düzeye çıkıyor. Bilim insanlarına göre Solar maksimumun, 2025 yılında başlaması gerekiyordu. Ancak 2023 yılı, çok sayıda beklenmedik Güneş aktiviteleri ile hatırlanacak. Bu ise oldukça çarpıcı ve endişe verici bir gerçeğe işaret ediyor. 

Uzmanlara göre 2024 yılında tehlikeli Güneş rüzgarları ve jeomanyetik fırtınalarla meydana gelebilir. Güneş patlamaları ise küresel çapta elektrik kesintilerine neden olabilir. Buna bağlı olarak modern yaşamda önemli yer tutan çok sayıda cihaz devre dışı kalabilir.

Dünyanın en bilinen dil öğrenme uygulamasını ücretsiz kullanmanın yolu: Mutlaka değerlendirin Dünyanın en bilinen dil öğrenme uygulamasını ücretsiz kullanmanın yolu: Mutlaka değerlendirin

Dünya karanlığa mı gömülecek, Nostradamus'un kehaneti gerçek mi Uzmanlar 2024 başlıyor diyor (2)_1280x716

İşte Nostradamus'un Güneş Patlaması'na ilişkin kehanetleri.

Nostradamus'un güneş patlamaları hakkında yaptığı kehanetlerden bazıları şöyle:

* Güneş, parlak ışıklarıyla dünyayı aydınlatacak, ancak aynı zamanda korkunç bir fırtına da yaratacak."
* Güneş, Dünya'yı cehenneme çevirecek."
* Güneş, dünyayı karanlığa gömecek.
Bu kehanetler, güneş patlamalarının dünya üzerinde büyük bir yıkıma neden olacağını göstermektedir.

Ancak, bu yıkımın ne olacağı konusunda net bir açıklama yapılmamaktadır.

2024 KEHANETLERİ

Nostradamus'un 2024 yılı için yaptığı kehanetler, genel olarak karamsar bir tonda. Kehanetlerinde, dünyanın çeşitli yerlerinde savaş, kıtlık ve doğal afetler yaşanacağını öngörüyor.

Nostradamus'un 2024 kehanetlerinden bazıları şöyle:

* Yeni bir savaş çıkacak. Bu savaş, Avrupa'da başlayacak ve hızla küresel bir boyuta ulaşacak. Savaşta milyonlarca insan ölecek ve milyonlarca insan yerlerinden edilecek.

* Kıtlık yaşanacak. Bu kıtlık, özellikle Afrika ve Asya gibi gelişmekte olan ülkeleri etkileyecek. Kıtlık nedeniyle milyonlarca insan açlıktan ölecek.

* Doğal afetler yaşanacak. Bu afetler arasında depremler, tsunamiler, fırtınalar ve kuraklık yer alıyor. Doğal afetler nedeniyle milyonlarca insan hayatını kaybedecek ve milyonlarca insan evsiz kalacak.

Editör: Saliha Kara