Güney Amerika’nınAmazon yağmur ormanlarında  yetişen camu camu meyvesi,son yıllarda popülerliği artan ve dünya genelinde dikkat çeken bir meyve türü. Bu tropikal meyve, Amazon yağmur ormanlarının derinliklerinde yetişir ve oldukça yoğun C vitamini içerir. Genellikle su kenarlarında ve bataklık bölgelerinde yetişen camu camu ağaçları, sulu toprakları ve tropikal iklimi tercih eder.

C vitamini deposu bu meyve nemli ve sıcak iklim koşullarında iyi gelişir. Bu meyveyi yerel halk toplar. Ayrıca ticari olarak da yetiştirilir.

Camu camu meyvesi hem yüksek C vitamini içermesi hem de sağlığa faydaları nedeniyle dünya genelinde çokça ilgi görmekte.

CAMU CAMU MEYVESİNİN FAYDALARI

1.YÜKSEK C VİTAMİNİ İÇERİR

Camu camu ağırlığının 60 katına kadar C vitamini içerir. Bu sebeple bağışıklığı kuvvetlendirip vücudu hastalıklara karşı korumaya yardımcı olur.

İçtiğiniz suyu mutlaka zenginleştirin! İçtiğiniz suyu mutlaka zenginleştirin!

2.ANTİOKSİDAN ETKİSİ VAR

Camu camu meyvesi, doğal antioksidanlar açısından oldukça zengin.  Zengin içeriği sayesinde hücresel hasarı azaltmaya ve kanser, kalp hastalığı gibi kronik rahatsızlıklara karşı koruma sağlayabilir.

3.CİLT SAĞLIĞINI DESTEKLER

Yüksek C vitamini sayesinde cilt kırışıklıklarını azaltarak cildin genel sağlığını destekler. Ayrıca camu camu meyvesi tüketimi, soğuk algınlığı ve diğer enfeksiyonlara karşı direncin artmasına katkı sağlayabilir.

4.STRES AZALTICI ETKİLER

C vitaminin, stresle başa çıkma özelliği biliniyor. Camu camu meyvesi de stresle mücadelede yardımcı olabilecek bir doğal destek kaynağı olabilir.

Editör: Yasemin Dülgeroglu