Şifa diye içtiğiniz bitki çayı zehir olmasın! Uzmanlar o bitki çayı için uyarıyor Şifa diye içtiğiniz bitki çayı zehir olmasın! Uzmanlar o bitki çayı için uyarıyor

Diş ağrısı bütün bir günü zehir edebileceği gibi yemek yemeye de engel olabilir. Öte yandan çevrede ki insanları bile huzursuz eden bir durum haline gelir. Tam da burada devreye giren mucize bir karışım var. Bu karışım sayesinde diş iltihabı ve ağrısından anında kurtulabilmek mümkün. İçeriği doğal olan bu karışım, ağrıyı hızla dindirme ve iltihabı azaltma konusunda etkili olabiliyor. Peki diş ağrısı ve iltihabı için yapılabilecek bu mucize karışım ne? Nasıl yapılır?

Diş iltihabı ve ağrısı, bir anda ortaya çıkabilen rahatsız edici durumlardan biri. Peki, bu ağrıyı hafifletecek hızlı bir çözüm var mı? Bu noktada uzman görüşler tarafından tavsiye edilen mucize bir karışım var. Bu karışımın diş iltihabı ve ağrısını anında hafiflettiği söyleniyor.

DİŞ ETİ İLTİHABI NEDEN OLUR?

Ergenlik, menopoz, adet döngüsü ve hamilelik sırasında yaşanan bir takım hormonsal değişiklikler.

Kanser, diyabet ve HIV gibi bazı kronik hastalıkları.

Sigara ve diğer tütün ürünlerinin kullanımı.

Diş eti iltihabı riski yaşla birlikte artabilir.

Sağlıksız beslenme alışkanlıkları.

Stres de diş eti iltihabının sebepleri arasında yer alır.

DİŞ ETİ İLTİHABI VE AĞRISINI BİTİREN KARIŞIM

Malzemeler:

Bir su bardağı su

Bir tatlı kaşığı sumak

12 adet karanfil

Yarım limon

Yapılışı ve uygulama şekli:

Tüm malzemeleri bir cezvenin içerisine ekleyin. Limonu 3-4 parçaya bölerek ekleyin. Karışım 5 dakika kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın. Karışım ılındıktan sonra sabah akşam gargara yapın.

Ancak geçmeyen devam eden ve şiddetlenen durumlarda mutlaka doktora başvurun.

Editör: Yasemin Dülgeroglu