Ağız sağlığı genellikle ihmal edilir. Bu durum da umulmadık zamanlarda gelen ve geçmeyen, hatta uyutmayan diş ağrısı şikâyetlerini beraberinde getirir. Peki diş ağrısı nasıl geçer?  Evde uygulayabileceğimiz yöntemler var mı?

DİŞ AĞRISININ NEDENLERİ

Diş ağrısının başlıca sebepleri:

Diş eti hastalıkları

Salatalık ve domatesi sakın bir arada tüketmeyin! Salatalık ve domatesi sakın bir arada tüketmeyin!

Diş etlerinin iltihaplanması sonucu ortaya kızarıklık ve ağrılar çıkar.

Diş çürükleri

Dişin mine adı verilen dış yüzeyinde aşınma ve boşluk ortaya çıkması sonucu dişte çürük oluşur. Çürükler, diş ağrısına sebep olabilir.

Hassas dişler

Bazı diş yapıları soğuk ve sıcak yiyeceklere karşı aşırı hassas olur. Oluşan hassasiyetler diş ağrısını beraberinde getirir.

Çatlak dişler, Diş apsesi, Gömülü diş ve Çene ve kafatası arasındaki eklem ya da kaslarda ortaya çıkan problemler diş ağrısına sebep olan diğer faktörlerdir.

DİŞ AĞRISINA NE İYİ GELİR?

Diş ağrısını hafifletmek için evde uygulayabileceğiniz bazı yöntemler var. Diş ağrısına iyi gelen, evde kendinizin uygulayabileceği bazı yöntemler:

Tuzlu su ile gargara yapmak

Soğuk kompres uygulamak

Ağrıyan bölgeye sarımsak koymak

Karanfil yağı

Kekik yağı

Ancak bu yöntemlerin kısa vadede çözüm olduğu unutulmamalı ve şiddetli ve geçmeyen ağrılarda mutlaka doktora başvurulmalıdır. Ayrıca hamilelik, kronik rahatsızlık ve alerjik durumlarda bu yöntemler uzmana danışmadan uygulanmamalıdır.

Editör: Yasemin Dülgeroglu