TSK tarafından,13 terörist etkisiz hale getirildi TSK tarafından,13 terörist etkisiz hale getirildi

Dilan Polat’ın  bazı insanları rahatsız etmek için içtiği altın tozu kahve, kahvenin içine altın tozu yaprakları eklenerek hazırlanan bir içecek olarak tanımlanabilir.  Altın tozu kahve içmenin sağlığa herhangi bir faydası veya zararı olmadığı da belirtiliyor. Bazı kaynaklar, altının vücutta antioksidan etkisi yarattığını ve bağışıklık sistemini güçlendirdiğini iddia ediyor. Ancak bu iddialar bilimsel olarak kanıtlanmış değil. Ayrıca altının vücutta nasıl sindirildiği veya atıldığı da bilinmiyor.

Aynı zamanda kahvenin tadında herhangi bir değişiklik yapmıyor. Altın tozu yaprakları, genellikle gıda sektöründe, pastacılıkta veya şekerlemecilikte kullanılıyor. Yapraklar, internetten veya bazı gurme mağazalardan temin edilebiliyor. 

Altın Tozu Kahve Nasıl Yapılır?altın tozu 56_1280x720

Altın tozu kahve yapmak için öncelikle altın tozu yaprakları gerekiyor. Bu yapraklar, 24 ayar altından ince ince kesilerek elde ediliyor.
Türk kahvesi, filtre kahve, espresso veya latte gibi kahvelerden herhangi birini fincana aldıktan sonra, altın tozu yaprağını üzerine ufalayarak veya makasla keserek kahvenizin üzerine yerleştirerek tüketiliyor. Altın tozu yaprağı çok ince olduğu için eriyerek kahvenize karışıyor. 
 

Editör: Sena ERDOĞAN