Erzincan Valiliği tarafından hayata geçirilen Değer Erzincan Projesi, Belediye, EBYÜ, TSO, ESOB başta olmak üzere birçok kurum ve STK’nın desteğiyle belirlenen mahallelerde spor okulları açarak gençlere sportif faaliyetler imkanı sağlıyor.
Proje kapsamında sportif faaliyetlerle birlikte değerler eğitimi de veriliyor. Proje ile farklı konularda çocuk ve gençlerde değer kavramı oluşturuluyor.
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu sosyal medya üzerinden, “Değer Erzincan Projesiyle Erzincan’da çocuklar ter dökerken sabrı, takım olurken vefayı, kazanınca tevazuyu, kaybedince metaneti öğreniyorlar. Spor sadece güç değil aynı zamanda karakterdir.” diyerek projenin Erzincan'ın gençleri için önemine vurgu yaptı.
Okullarda eğitim ve aktivitelere katılan çocuklar ve veliler projeden duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Çocuklarımızın sosyalleşeceği bir alan oldu. Hem spor yapıyor hem de sosyalleşiyorlar. Oldukça aktifler. Telefon ve tabletten daha uzak bir görüntü elde ettik. Üstelik ücretsiz” diyerek valiliğe ve emeği geçen herkese teşekkür etti.