Bakan Memişoğlu: "Bayburt’ta sağlıkla ilgili birçok sorunun çözüldüğünü görüyoruz" Bakan Memişoğlu: "Bayburt’ta sağlıkla ilgili birçok sorunun çözüldüğünü görüyoruz"

Her yörenin kendine has mutfak lezzetlerinde yine bugün enfes bir sırrı sizlerle paylaşıyoruz. Bilirsiniz alışkın olmayanlar için ilk başta yadırganıp sonra müptelası olunan yemek türleri vardır işte bu yemek türüne en iyi örneklerden biridir Bayburt’un Tatlı Çorbası. Tavsiyemizi denek isteyenler için aşağıya tarifi bırakıyoruz. Lezzetine doyamayacaksınız. Şimdiden afiyet olsun.

Kullanılan malzemeler :

1 kg. kurutulmuş kuşburnu veya ½ kg. kuşburnu marmeladı

100 gr. kuru üzüm

1,5 kg. toz şeker

½ kg. yarma (gendime)

100 gr. incir (istenirse)

100 gr. kuru fasulye

100 gr. kayısı

100 gr. erik (istenirse)

250 gr. fındık

1 su bardağı un ve tuz .

Hazırlanışı : Kuşburnu iyice pişirilerek ezilir önce süzgeçten sonra elekten geçirilerek süzülür . Başka bir kapta iyice pişirilen yarma ve önceden pişirilen fasulye süzülen suya katılır, un su ile karıştırılarak bulamaç halinde üzerine ilave edilir bir taşım kaynatılır. Başka kapta diğer malzemeler (kayısı, üzüm, erik, incir) pişirilerek şekerle birlikte karışıma ilave edilir ve bir taşım kaynadıktan sonra, soğumaya bırakılır. İyice soğutulan tatlı çorba üzerine fındık serpilerek servis yapılır.

Kaynak; http://www.bayburt.gov.tr/

Editör: Merve Kiraz