YAŞAM

Cildinizin rengini eşitleyip mermer gibi pürüzsüz bir cilde sahip olmak bu kadar kolay

Sonbaharın gelişiyle cildinizde yazın gördüğünüz doğal ışıltı kaybolabilir. Güneşin parlaklığını kaybettiği bu zamanlarda özellikle ciltte oluşan renk eşitsizlikleri rahatsız edici olabilir.

Abone Ol

Güneşin parlak olduğu günlerde güneş kremleri veya nemlendiriciler kullanılarak cilt daha parlak gösterilebilir. Ancak sonbaharın gelmesiyle kuruyan ve renk eşitsizliği yaşanan cilt canınızı sıkabilir. Sonbaharın cildinize verdiği bu olumsuz etkilerden kurtulabilirsiniz. Nasıl mı? İşte cevabı…

SONBAHARIN CİLT ÜZERİNDEKİ OLUMSUZ ETKİLERİ

Kuruluk ve susuzluk

Hava sonbahar da daha nemsiz, serin ve kuru olur. Cildiniz bu dönemde daha fazla su kaybeder. Dolayısı ile pullanma ve kuruluk olabilir.

Eşit olmayan cilt tonu

Yaz aylarında bronzlaşmaya başlayan cilt sonbaharda artık açılmaya başlayan renk tonu sebebiyle renk eşitsizliği yaşanabilir.

SONBAHARDA CİLT BAKIMI NASIL OLMALI?

Cilt tonu eşitsizliği nasıl giderilir?

Cilt tipi: Öncelikle cilt tipinizi bilmeniz çok önemli. Mutlaka doğru ürünleri kullanmalısınız.

Peeling: Peeling yaparak cilt üzerinde olan ölü hücrelerden kurtulabilir ve yapacağınız bakımın kullanacağınız serumların tam anlamıyla işe yaramasını sağlayabilirsiniz.

Haftada iki kez peeling yapmalı ve yüz bakımlarını ihmal etmemenizde fayda var. Cildi temizleyip nemlendirme işlemlerini ise her gün yapmalısınız. Öte yandan cilt sağlığı da iyi bir beslenme düzeni ister.