YAŞAM

Çamaşır yıkarken mutlaka beyaz sirke kullanın! Sonuç sizi çok şaşırtacak

Beyaz sirkenin çamaşırlar üzerindeki mucizevi etkisi sizi oldukça memnun edecek

Abone Ol

Çamaşır yıkamak eskiler göz önüne alındığında çok kolaylaşmış gibi görünebilir. Fakat lekeyi çıkartmak, renkleri korumak, yumuşaklığı sağlamak hala pek de kolay değil. Her çamaşır ve farklı renkler için farklı deterjanlar kullananlardansanız bu çilenizi sonlandıracak muhteşem bir sırrı sizlerle paylaşıyoruz; “Beyaz Sirke”

Çamaşır yıkarken sirke kullanırsanız ne olur?

1. Rengini koruması ve beyazlatması için;

Beyaz sirke, beyaz havluların, çarşafların, gömleklerin ve yastık kılıflarının beyaz kalmasını sağlar.Sararan çamaşırları beyazlatır. Bunun için yapmanız gereken beyaz çamaşırları yıkarken, son kurulama devrinden önce 1,5 buçuk su bardağı beyaz sirkeyi kullanmak.
Yine beyazlık için başka bir yöntem , sıcak suyun içerisine 1 bardak beyaz sirke eklemek ve çamaşırları bu suda 1 gece bekleterek ertesi gün makinede her zamanki gibi yıkamak.

2. Leke çıkartıcı olarak kullanmak için;

Lekelerin çıkması için lekeli çamaşırları soğuk suda elde yıkayıp lekenin olduğu bölgeye beyaz sirke dökerek  çamaşırı makineye atın.

3. Yumuşaklık için; 

Çamaşırları durulamadan önce yarım bardak sirke kullanarak yumuşacık olmalarını sağlayabilirsiniz

Ayrıca makinanızın genel temizliği içinde boş olduğu bir sırada 1 bardak sirkeyi içerisine boşaltara çalıştırın. sonrasında içinin ne kadar temizlendiğini fark edecek makine ömrününde zamanla artığını hissedeceksiniz.