YAŞAM

Büyü ve sihir hakkında bilmedikleriniz; Büyük imamların büyü hakkındaki görüşleri neler?

Sihir ve büyü öğrenme ve öğretmenin, yaptırma ve yapmanın hükmü nedir?

Abone Ol

BÜYÜ VE SİHİR GERÇEKTEN VAR MI?, DUANIN KABULÜNDEKİ 3 ŞART, BÜYÜK İMAMLARIN BÜYÜ HAKKINDAKİ GÖRÜŞLERİ, 7 BÜYÜK GÜNAH,  SİHİR ÖĞRENMEK VE ÖĞRETMENİN HÜKMÜ, EFENDİMİZ'İN (sav) BAŞINA NEDEN MUSİBET GELDİ? başlıklı konuları içeriğimizde sizler için derledik.

İlim konusunda kendini geliştirmiş uzmanların büyü ve sihir hakkında paylaştıkları bilgileri meraklıları için bir araya getirdik.

Gerçekten büyü var mı, Kaderi başkasının değiştirmesi mümkün mü, Allah bu kötülüğe neden izin veriyor? bu sorular ister istemez üzerinde büyü olup olmadığından şüphenelen herkesin aklından geçmekte. fakat bu bilgilerin doğru cevaplarına ulaşmak konu hakkında yalnış tecrübeler edinmemek için büyük önem arz ediyor.

Birçok insan büyü konusunda paranoyak bir hale gelip başına gelen her belayı buna bağlamakta. konu hakkında her önüne gelene güvenmek dini yönden de hiç caiz değil. Bakalım konu hakkında alim görüşleri neler.

BÜYÜ VE SİHİR

Arapçadaki sihir ile Türkçedeki büyü aynı anlama gelir. Sihir bir şeyi var olan halinden başka bir şeye dönüştürmek demektir. Büyü vardır, haktır. Büyü yapılırken cinler de kullanılır. Başımıza gelen her olayı yaratan sadece Allah'tır (cc).

EFENDİMİZ'İN (sav) BAŞINA NEDEN MUSİBET GELDİ?

Efendimiz (sav) günahsızdır. Efendimiz (sav) beşeriyet gereği bazı olaylar yaşamıştır. (Hastalık, rahatsızlık, zehirlenme vs.)

SİHİR ÖĞRENMEK VE ÖĞRETMENİN HÜKMÜ

Fahreddîn er-Râzî', "İlmini bilmekte sorun yok ama yapmakta sorun var." Çünkü birisine sihir yapılırsa, diğer kişinin bunu bozabilmesi gerekir. Kadılık makamında olan kişiler yapabilir. Ulemanın birçoğu bu işe girilmeyecek demiştir.

 7 BÜYÜK GÜNAH

1- Şirk

 2-Sihir

3-Haksız yere adam öldürmek.

4-Faiz alıp yemek

 5-Yetim malı yemek

6-Cihat meydanından kaçmak

7-İffetli bir kadının namsuna dil uzatmak

Büyü yapan veya yaptıran şirke yakın bir günah işlemiştir. Büyü yapan veya yaptıran kişi bu olayın helal olduğunu düşünerek yaptıysa dinden çıkmıştır.

BÜYÜK İMAMLARIN BÜYÜ HAKKINDAKİ GÖRÜŞLERİ

İmam-ı Azam: "Büyü yapan kişinin tevbesi alınmaz, hakkı hayatı (yaşama hakkı) yoktur" demiştir.

İmam-ı Malik: "Büyü yapan Müslümansa hakkı hayatı (yaşama hakkı) yoktur. Ehl-i Kitapsa hükmü kendi aralarında verirler ama Müslümana büyü yaptıkları takdirde hakkı hayatları yoktur" demiştir.

DUANIN KABULÜNDEKİ 3 ŞART

1-     Allah'a sığınmak.

2-     Yakın dostlardan gıyabında dua istemek.

3-     Muavvizeteyn Surelerini (Felak-Nas) ve İhlas Suresini okumak.