Bu yılki Dünya Yumurta Günü teması 'Sağlıklı bir gelecek için yumurtalar', inanılmaz yumurtanın besin gücünü ve dünyadaki yaygın besin eksiklikleriyle mücadele etme potansiyelini kutluyor.

Dünyada, bir milyar insanın şu anda yetersiz beslendiği ve dengesiz beslendiği tahmin edilmektedir. Gelecek 40 yıl boyunca, dünya nüfusun 3 milyar daha artması beklenmektedir. Bunun yanı sıra gelir dağılımındaki dengesizlikte önemli bir problem olarak karşımıza çıkmakta, gelişmiş ülkelerde her geçen gün hayvansal kaynaklı protein talebi artarken az gelişmiş ülkeler yetersiz ve dengesiz beslenmeye devam etmekte bu durum Dünya barışını tehdit etmektedir.

Mevlid-i Nebi haftası ile Camiler ve Din Görevlileri haftası münasebetiyle konferans düzenleniyor Mevlid-i Nebi haftası ile Camiler ve Din Görevlileri haftası münasebetiyle konferans düzenleniyor

Bugün Dünya Yumurta Günü (2)_1280x726

Bu gelişimi yakından takip eden Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’ne göre önümüzdeki 40 yıl için Dünyanın hayvansal protein talebini karşılamak için mevcut et, süt, yumurta gibi hayvansal protein üretiminin % 75 oranında büyümesi gerektiği düşünülmekte ve bu konuda önlem alınması ifade edilmektedir.

Yumurtalar içerdikleri amino asitler, kalsiyum, sodyum, iyot, selenyum, kolin ve A, B, D & E vitaminleri bakımından zengin mükemmel bir protein kaynağı bir başka deyişle doğanın protein, vitamin ve mineral haplarıdır.

Bu özellikleri ile sağlıklı cilt ve göz dokusunun korunmasına ve gece görüşüne yardımcı olur, sinirlerin ve kasların doğru çalışmasını sağlar, kalp hastalığı riskini azaltır, yaşa bağlı hafıza kaybını önler. Yumurtalar satın alabileceğimiz en ucuz ve en yüksek kalitede hayvansal proteini içerir.

Editör: Saliha Kara