12. yüzyılda, İngiltere'deki Woolpit Kasabası'nda yaşanan bir olay, tarihin büyük gizemlerinden biri olarak, bugün bile sırrını korumaya devam ediyor.

Bir kız bir erkek yeşil ten rengine sahip iki çocuk bir gün Woolpit adlı kasabaya gelirler ve onları gören köylüler korkup dehşete kapılırlar.

Çocuklar kasabalının dilinden farklı bir dil konuşurlar. Kayda geçen bilgilere göre; çocukları normal çocuklardan ayıran tek fark ise yeşil renkli olmalarıydı. Çok yorgun ve bayılacakmış gibi görünen çocuklara kasabalı yemek vermek istediklerinde ise, sadece fasulye yediklerini fark ederler.

Ev kazaları için alabileceğiniz basit önlemler Ev kazaları için alabileceğiniz basit önlemler

ERKEK ÇOCUK ÖLÜR!

O dönem olayı inceleyen Rahip William, erkek çocuğun hep tedirgin olduğunu ve oldukça uyuşuk durduğunu, kız olanın ise iletişime daha açık ve daha iyi durumda göründüğünü belirtir. Kısa bir süre sonra ise erkek çocuk ölür. Kız olan ise yavaş yavaş sağlığına kavuşmaya başlar. Kız olan yavaş yavaş İngilizce öğrenir ve yaşadıklarını anlatmaya başlar.

HER YERİN YEŞİL OLDUĞU DÜNYADAN GELMİŞLER!

Yine kayda geçen bilgilere göre; Kız çocuk geldikleri yerde her şeyin yeşil olduğunu söyler. Çocuk, babasının sığırlarına çobanlık yaptıkları bir sırada yüksek bir ses duyduklarını anlatır. Daha sonra ise bir çukura düştüklerini ve kendilerini farklı bir yerde bulduklarını söyler. Sığırları bir mağaraya götürdüklerini ve orada kaybolduklarını, duydukları çan sesini takip ettiklerinde ise buraya çıktıklarını anlatır.

SEBEBİ ARSENİK YATAKLARI MI?

Bir türlü aydınlatılamayan gizemli olaydan bir iddiaya göre o tarihte bölgede bulunan arsenik yatakları sorumludur. Arseniğin tam olarak zararları bilinmese de böyle bir zehirlenmeye sebep olmuş olabilir.

HİZMETÇİLİK YAPTIRILMIŞ OLABİLİRLER Mİ?

Bir diğer söylentiye göre ise; çocuklar bebekliklerinden beri tek bir yerde tutuldukları ve köle gibi kullanıldıkları için bu duruma düşmüşlerdi.

Woolpit'in yeşil çocukları olarak adlandırılan bu olay ile ilgili anlatılanlar olayın tamamını hiçbir zaman açıklayamayacaktır. Bu olay yüzyıllar içinde birçok kitap, şarkı ve operaya dahi konu olmuştur.

Editör: Yasemin Dülgeroglu