YAŞAM

Bilim insanları açıkladı: Diyet yapmadan kilo vermeniz artık mümkün!

Aşırı kilolar, obezite, sağlıksız yaşam artık dünyanın sorunu haline geldi. Kilo vermek isteyen ama diyet yapamayan insanlar için ise durum daha da zor.

Abone Ol

Bilim insanları açıklıyor. PHD2 geni yağları cayır cayır yakıyor. Artık diyet yapmadan kilo vermek mümkün. Peki nasıl?

Son zamanlarda kilo vermek isteyen milyonlarca insan spor ve diyet yolunu seçmek sorunda kalıyor. Ancak bilim insanları yeni bir uygulama sayesinde diyetsiz kilo vermenin mümkün olduğunu söylüyor. Bilim insanları kahverengi yağ dokusundaki PHD2 genini hedef alarak vücudun metabolizma hızını artırabileceklerini keşfetti. Peki, PHD2 nedir? İşte detaylar…

Bilim dünyası kilo verme konusunda mucizevi bir keşif ortaya koyuyor. Nottingham Trent Üniversitesi'nde yapılan son araştırmalar diyet yapmadan da vücudun fazla yağlardan ve kalorilerden kurtulabileceğini ortaya koydu. İnsanlarda bulunan PHD2 adında bir genle bunu yapmak istiyorlar. PHD2 geninin insan metabolizmasını hızlandırarak yağ yakmayı gerçekleştirdiği belirlendi. İlk etapta kobay fareleri üzerinde yapılan deneyler ise oldukça çarpıcı sonuçlar doğurdu.

PHD2 geninin rolü nedir?

Bu gen kahverengi yağ dokusu vücudun ısısını düzenlemeye yardımcı olurken aynı zamanda kalori yakma kapasitesine sahiptir. Bilim insanları bu dokuda bulunan PHD2 geninin metabolizma üzerinde önemli bir rol oynadığını ortaya koydular. PHD2 geninin hibe edilmesi kahverengi yağ dokusunun aktivitesini artırarak daha fazla kalori yakılmasını sağlıyor.

PHD2 geninin metabolizma üzerindeki etkileri neler?

Bu gen sayesinde diyet yapmadan kilo vermek mümkün olabilir. Nasıl mı? Bu buluş metabolizma hızını doğal yollardan iyileştirme potansiyeli taşıyor. PHD2 geninin etkisiz hale getirilmesiyle vücut yağlarını daha etkin bir şekilde yakabiliyor. Bu da kilo kontrolü ve genel sağlığı destekleyici bir etken olabilir.

PHD2 işe yarıyor mu?

Bu araştırmayla ilgili çalışmalar yapılmaya devam ediyor. Kiloya bağlı hastalıkların tedavisi veya metabolizmayla kilo yönetimi üzerine daha fazla araştırma yapıldıktan sonra net gelişmeler ortaya çıkabilir.