SAĞLIK

Beslenme şekli ölümcül hastalıklara neden olabilir!

İnsanların beslenme alışkanlıkları vücut sağlığı ile doğru orantılıdır. Doğru beslenme sağlık problemlerini en aza indirmeye yeterken, yanlış beslenme çok ciddi sağlık problemlerine neden olabiliyor.

Abone Ol

Besinler toksik bileşenler içerir. Bu bileşenlerin bazıları pişirme yöntemleri sebebiyle açığa çıkar. Bazıları ise tarımda kullanılan zirai ilaç ve kimyasalların, kimyasal gübrelerin, parazit ilaçlarının kalıntılarıdır. Bu kimyasalların besinlerde bıraktığı kalıntılar insan sağlığı için son derece zararlıdır. Bu tarım ilaçlarının ilk kurbanları ise bu tehlikenin farkında olmayan çiftçilerdir. Ürünlerin hasat sonunda depolama, saklama, işleme ve arıtma teknikleri son derece önemlidir. Bu aşamalarda yapılan hatalar sağlığımız için gerekli gıdaları birer silah haline dönüştürebilir.
Bir yetişkinin günlük su ihtiyacı 2,5 litredir. Bunun bir litresini tükettiğimiz gıdalardan alırken kalan 1,5 litresini içeceklerden almak gerekir. Günde en az dört porsiyon meyve ve mevsim meyveleri tercih edilmeli. Günde bir veya iki porsiyon çiğ sebze ve en az bir porsiyon pişmiş sebze tüketilmeli. Yeşil, sarı, kırmızı sebzelerden her gün en az birer porsiyon tüketilmesi gerekiyor.