Bingöl'de uyuşturucu operasyonlarında 15 şüpheli gözaltına alındı Bingöl'de uyuşturucu operasyonlarında 15 şüpheli gözaltına alındı

Evliliğin gerçekten mutluluk getirip getirmediği son yıllarda en çok tartışılan konular arasında yer alıyor. Milyonlarca insan evliliğin mutlu bir yaşamın anahtarı olduğunu düşünürken tam tersini düşünen“bekarlık sultanlıktır” felsefesinden devam eden pek çok insan da var. Peki, bilim bu konuda ne diyor? Hangi tarafın mutlu olduğunu savunuyor? Açıklıyoruz!

Evlilik, insan yaşamındaki en önemli kararlar arasında yer alıyor. Öte yandan bekarlık günümüzde geçmiş dönemlere kıyasla çok daha popüler. Evliler mi mutlu bekarlar mı sorusuna yanıt arayan bazı araştırmalar ise bekarlığın sanıldığı kadar korkutucu bir şey olmadığını ortaya koyuyor.

 Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılan bir araştırma da bekarların, en az evliler kadar hatta onlardan daha mutlu olduğunu ortaya koydu. Kaliforniya Üniversitesindeki bilim insanları tarafından gerçekleştirilen bu araştırma 100’den fazla ülkedeki 20 bini aşkın insanın ilgili konuda sorulan sorulara yanıt vermesiyle değerlendirildi.

Araştırmay göre bekarların evlilerden daha mutlu olduğu ortaya çıktı.

Editör: Sena ERDOĞAN