Hamile kadınların yaklaşık üçte birinde astım rahatsızlığı artış gösterir. Diğer üçte ikisinde ise rahatsızlığın seyri ya hiç değişmez ya da hafif ilerler. Kişinin hava yollarının çeşitli nedenlerle etkilenmesi durumu olan astım nefes almayı zorlaştırabilir. 

Hamilelik öncesinde ciddi anlamda astım problemi yaşayan kadınlar hamilelik sürecinde bu durumdan daha fazla etkilenebilir. Gebe kişi solunum yolu sıkıntıları çekebilir. 

Şifa diye içtiğiniz bitki çayı zehir olmasın! Uzmanlar o bitki çayı için uyarıyor Şifa diye içtiğiniz bitki çayı zehir olmasın! Uzmanlar o bitki çayı için uyarıyor

Uzmanlara göre astım hastalarında gebeliğin son aylarında ataklar artış gösteriyor. Bu nedenle uzmanlar anne adaylarına hazırlıklı ve doktorlarıyla irtibat halinde olmasını, astımı kontrol altında tutmasını öneriyor.

Öte yandan sigara konusunda uyarılarda bulunan uzmanlar konunun ciddeyitinin altını çizerek astım hastası olduğu halde sigara kullanan anne adaylarının düşük riski ve erken doğum riski, astım olmayıp sigara içen gebelere oranla çok daha fazla olduğunu söylüyor.

Editör: Sena ERDOĞAN