Bilim Erzurum, 3 yılda 200 bine yakın çocuğa "bilim eğitimi" verdi Bilim Erzurum, 3 yılda 200 bine yakın çocuğa "bilim eğitimi" verdi

120 yılın en sıcak yaz mevsimi olarak adlandırılan dönem, zaman zaman insan hayatını olumsuz yönde etkileyebiliyor. İnsanların yansıra elektronik cihazların da ısınan havaya bağlı olarak kullanımında aksamalar yaşanabiliyor. 

Sıcak havaların cep telefonlarına etkisi ve doğru bilinen soğutma yöntemleri;

Bazı cep telefonlarının ara yüzlerinde sıcak havaya bağlı olarak donma ve kasmalar yaşanabilirken, bazı cihazlar ise kendini korumaya almak için kapatabiliyor.

Kullanıma devam etmek isteyen vatandaşlar ilginç yöntemlerle cep telefonunu soğutmaya çalışıyor. Bunlardan en yaygını ise cihazı buzluk ya da dondurucuya koymak. Bu yöntem elektronik mekanizmaya zarar verebiliyor.

Güneş patlamaları elektromanyetik dalgalar yayar. Sıcaktan ziyade bu elektromanyetik dalgalar telefonlarda kasmalara neden olur; Telefon yavaşlar, ağırlaşır, donar, kilitlenir, şebeke az çeker.

Telefonun soğuk bir yerde muhafaza edilmesi amacıyla buzdolabına, soğutucuya ya da nemli bir ortama konulması telefonun ömrünü bitirir.

Nem telefonda kısa devre yapar.

Telefonun arabanın torpido gözüne konulması, güneş ışınlarının telefonun ekranı ve bataryasına zarar vermesine neden olur.

Telefon kılıfı, telefonun ısıyı dışarıya verememesine neden olur. Isı tekrar telefona geri gelir.

Telefonu mümkün olduğunca gölgede bulundurmak kullanım ömrünü uzatır. Daha rahat bir kullanım sağlar. 

Kaynak: İHA