Sonbahar geldi hastalık sezonu açıldı: Peki nasıl korunacağız Sonbahar geldi hastalık sezonu açıldı: Peki nasıl korunacağız

Bir araştırmaya göre dost olarak gördüğümüz kişilerin yalnızca yarısı bizimle aynı düşünceleri paylaşıyor. Bazıları bizden bir şeyler elde etmek amacıyla ya da çok sayıda arkadaşa sahip olmanın sosyal imajına katkıda bulunacağını düşündükleri için zamanlarını bizimle geçiriyorlar. Samimiyetle başlayan bir dostluk bile zamanla tamamen farklı bir hal alabilir. En yakın arkadaşlar arasında bazen yanlış anlamalar ve çatışmalar olabilir, fakat arkadaşlarınızla ilişkiniz sizi rahatsız ediyor ya da üzüyorsa, belki de bu ilişkileri sürdürüp sürdürmemeniz gerektiğini düşünme vakti gelmiştir. Peki arkadaşlığınızı bitirmeniz gerekiyorsa bunu nasıl anlayabilirsiniz? Bugün sizin için arkadaşlığınızın bitmesi gerektiğini gösteren işaretler listesi hazırladık. Detayları birlikte inceleyelim👇

1. Arkadaşınız sizi diğer arkadaşlarıyla kıyaslıyor

Arkadaşınız sizinle vakit geçirirken, sürekli diğer arkadaşlarının ne kadar ilginç olduklarını ve birlikte harika vakit geçirdiklerini anlatıyorsa ve sizi rahatsız edecek sevide aynı şeyleri tekrarlıyorsa bu durum, arkadaşlığınızın bitmesi gerektiğini gösteren işaretler arasında olabilir.

2. Buluşunca sürekli arkadaşınızın sorunları hakkında konuşuyorsunuz, sizin sorunlarınız dinlenmiyor

Bir arkadaşınız hayatında olan biteni sizinle paylaşmakta son derece istekliyse, ancak siz kendiniz hakkınızda bir şeyler anlatmaya çalıştığınızda, sizi dinlemiyorsa, o zaman karşınızdaki kişi gerçekten arkadaşınız değil demektir. Arkadaşınızın dertlerini elbette dinleyeceksiniz. Ancak siz terapist değilsiniz. Sadece kendi sorunlarıyla ilgileniyor ve sizi önemsemiyorsa ortada büyük bir sorun var demektir.

3. Arkadaşınız sizi kötü bir şekilde eleştiriyor ama kendisi eleştiri kabul etmiyor

Arkadaşlık ilişkilerinde samimiyet ve açık iletişim çok büyük bir öneme sahip. Yapıcı eleştiriler, bir ilişkide gelişmeye ve olgunlaşmaya katkıda bulunabilir. Ancak, bazı durumlarda, zehirli insanlar samimiyet kisvesi altında duygularınızı incitebilir. Arkadaşlarınız sizi eleştirdiğinde bunu gerçekten sizin iyiliğiniz için yapıp yapmadıklarına dikkat edin.

4. Genelde buluşmaları siz ayarlıyorsunuz

Eğer arkadaşınız sizinle iletişim kurmakla ilgilenmiyor, ilişkinize katkıda bulunmuyorsa, bu da arkadaşlığınızın bitmesi gerektiğini gösteren işaretler arasında. Tam tersi arkadaşınızın çok yapışkan olması ve tüm zamanınızı alması da pek iyi bir durum değil. 

5. Sürekli değişmeniz gerektiğini söylüyor

Eğer tartıştığınızda, arkadaşınız her zaman hatalı olanın siz olduğunuzu ima ediyorsa ve sürekli bazı şeylerinizi değiştirmeniz gerektiğini ifade ediyorsa bu da pek iyi bir işaret değil. Ama eğer gerçekten arada sırada toksik davranışlar sergiliyor ve başkalarından da aynı şeyleri duyuyorsanız bu durumda hatalı siz olabilirsiniz. Sizi manipüle edip etmediğini anlayabilmek için biraz daha davranışlarını analiz edebilirsiniz.

6. Arkadaşınız size karşı sürekli duygu değişimleri yaşıyor

Arkadaşınızın davranışındaki tutarsızlık sizi hazırlıksız yakalayabilir. Dün telefonda güzelce sohbet ettiniz, bugün ise sizi görmezden geliyor ve kendinize neyi yanlış yaptığınızı sorup duruyorsunuz. Eğer arkadaşınız sizinle açık iletişim kurmuyorsa bu da arkadaşlığınızın bitmesi gerektiğini gösteren işaretler arasında olabilir.

7. Arkadaşınızın öfkesini tetikleyecek yanlış bir şey söylemekten her zaman çekiniyorsunuz

Arkadaşınız sık sık size güceniyor ve kızıyor, bu yüzden onun yanında kendinizi her zaman gergin hissediyorsunuz ve yanlış bir şey söylemekten korkuyorsunuz. Sürekli diken üstünde olmak sizce de yorucu değil mi? Arkadaşlarımız yanlarında rahatlayabildiğimiz en yakınlarımızda olan insanlardır. Her zaman diken üstünde duracaksak arkadaş olmanın ne anlamı var ki?

Editör: Saliha Kara