Zamlı asgari ücret ve en düşük emekli maaşında son dakika! Birkaç ay kala belli oldu Zamlı asgari ücret ve en düşük emekli maaşında son dakika! Birkaç ay kala belli oldu

Geçtiğimiz günlerde araba fiyatları ile ilgili fiyat istikrarının sağlanacağı yönünde sinyaller verilmişti. AK Parti'nin Meclis'teki grup toplantısında gazetecilerin sorularına cevap veren Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Temmuz-Ağustos gibi fiyatlarda dengelenmeyi göreceğiz. Baktık dengeye oturmuyor o zaman ilave tedbirler de alırız" diyerek otomobil satışlarına ilişkin yeni düzenlemeler üzerinde çalışıldığını ifade etmişti. Ayrıca “6 ay 6 bin kilometre” kısıtlamasına ilişkin düzenlemenin uygulama süresi 1 Ocak 2024 tarihine kadar 6 ay süreyle uzatılmıştı.
Otomotiv alım satımlarında bir süredir bazı firmalarca yürütülen stokçuluk ve fahiş fiyat uygulamalarıyla mücadele kapsamında yoğun denetim tedbirleri uygulandı.
İlave olarak, Ticaret Bakanlığınca otomotiv sektörü temsilcilerinin görüşleri de dikkate alınarak, haksız kazançlara ve tüketici mağduriyetlerine sebep olan uygulamaların ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmalar yürütülerek mevzuata aykırılık halinde satıcılara idari para cezası uyguladı.
Bu kapsamda bugüne kadar, pazarlama ve satış kısıtlamasına aykırı işlem tesis eden işletmelere toplam 35 Milyon 110 Bin 527 TL idari para cezası uygulandı.

Yeniden harekete geçiliyor!

1 Temmuz 2022’de yürürlüğe giren sıfır aracın satışında ‘6 ay ve 6 bin km’ şartıyla ilgili düzenlemenin kapsamı genişliyor. Ticaret Bakanlığı yalnızca firmalar, galeriler ve kiralama şirketleri için geçerli olan yasağın şahısları da kapsaması için harekete geçti.

Konu ile ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ticaret Bakanlığımız denetimleri daha da sıklaştıracak. Stokçuluk ve fırsatçılık yapanlara asla müsaade edilmeyecektir. Milletin canını yakanlardan muhakkak hesap soracağız." ifadelerini kullandı.

Editör: Sena ERDOĞAN