Bu gün "O" nun günü Bu gün "O" nun günü

Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası yeni hizmet binasının açılışına katılmak üzere Erzincan’da bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)  Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu Erzincan Tulum Peynirinin Avrupa’da da tescil sürecinde olduğunu söyledi. 

Dünya Odalar Federasyonu (WCF) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Erzincan TSO yeni hizmet binasının açılışı için Erzincan’a geldi. Açılışın ardından Erzincan Valiliği, Erzincan Belediue Başkanlığı, Erzincan Ticaret Borsası ile kısa bir süre önce vefat eden Erzincan’ın ileri gelen ve sevilen esnaflarından Alaattin Tuncay’ın iş yerine ziyaretler gerçekleştirildi.

Daha sonra bir sosyal tesiste Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen Alaattin Tuncay Vergi ve Özel Ödülleri Töreninde konuşma yapan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu Türkiye'nin ilk coğrafi işaretli ürünlerinden olan aynı zamanda Türkiye’nin ilk coğrafi işaret peyniri olan Erzincan Tulum Peynirinin Avrupa’da da tescil yolunda olduğunu ifade etti. 

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Erzincan Tulum Peynirinin Avrupa'da tanınmasının satışının artmasında önemli bir faktör olduğunu vurgulayarak, “Odamız ve borsamız Erzincan'ın ismini duyurmak, zenginleşmesine katkı sağlamak üzere büyük gayret içinde çalışmaktadırlar. Biraz önce filmde de seyrettik. Tarım OSB, süt işleme tesisi, düve merkezi kazandırmaktadır. Türkiye'nin ilk coğrafi işaretli ürünlerinden olan aynı zamanda ülkemizin ilk coğrafi işaret peyniri olan Erzincan Tulum Peynirini şimdi de Avrupa'da tescil sürecinde biz de katkı vererek inşallah Avrupa'da tescilli bir ürünümüz olacak; Erzincan Tulum Peyniri. Böylece Avrupa'da tanınmasını, satışının artmasına, hem üreticimizin hem girişimcilerimizin daha çok kazanmasına yol açacaktır.

Marka tescili yaptırmak isteyen üyelerimize danışmanlık hizmeti veren odamız Erzincan'ın marka değerini arttırmaktadır. Şehrimizin sadece ekonomik anlamda değil, kültürel anlamlarında da gelişmesini sağlamaktadır. Valimiz, belediye başkanımız, milletvekillerimizin desteğiyle yeni yeni okullar kazandırılmaktadır ki bu kapsamda kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Mücahit Özdemir