Kişilerin yemek hazırlama süresini daha pratik hale getirmesi, daha az yağ kullanımı sağlaması ve daha sağlıklı yemekler hazırlaması ile bilinen ve yaygınlaşan airfryerlerin bilinmeyen risk unsurları da var.

Daha hızlı pişirme süresi sayesinde zamandan tasarruf etmenizi sağlayan bu yöntem her yemek için uygun olmayabilir.

PATATES-SOĞAN

Airfryer kullanarak en çok pişirilen ama aslında pişirilmemesi gereken ürünlerin başında patates veya soğan halkası gibi kızartma hamurları var. Kızartma hamurları, yüksek yağ içeriğine sahip olduğu için sıcak hava dolaşımı bozulabilir. Eşit olmayan bir pişirme sonucu verebilir. Bu da sağlıksız yiyeceklere sebep olur. Ayrıca peynirli ürünlerin de airfryerde pişirilmemesi gerekiyor. Bu ürünleri pişirdiğinizde peynir eriyip akabilir. Bu durum hem yiyeceklerin şeklini kaybetmesine hem de cihaz temizliğinin zorlaşmasına neden olacaktır.

Kaygı, korku ve endişe içerisinde gergin bir ruh haline sahipseniz Anksiyete hastası olabilirsiniz! Kaygı, korku ve endişe içerisinde gergin bir ruh haline sahipseniz Anksiyete hastası olabilirsiniz!

SOSLU YEMEKLER

Diğer riskli ürünler de soslu yiyecekler: Soslu yiyecekleri böyle pişirmek bazı olumsuz etkilere neden olabilir. Soslar, cihazdaki hava akışını engelleyerek yiyeceklerin pişmemesine neden olabilir. Eşit bir şekilde pişirmek için sos kullanımını azaltabilirsiniz. Böylece daha sağlıklı bir yemek tüketebilirsiniz.

BROKOLİ

Yüksek sıcaklıkla pişen sosyal yanacaktır. Yanan yiyecekler ise sağlık açısından ciddi sorunlara sebep olabilir. Ayrıca brokoli gibi hassas sebzelerin de yüksek ısıda pişirilmesi besin değerlerini kaybetmesine neden olur.

Airfryerler küçük ve ince parçalı yiyeceklerin pişirilmesi için uygundur.Pratik yemekler yapmak isterken yemeklerinizi sağlıksız hale getirmemek için Airfryer kullanımına dikkat etmelisiniz.

Editör: Yasemin Dülgeroglu