YAŞAM

Airfryer ile yapabileceğiniz kahvaltılık tarifler

Güzel bir hafta sonu kahvaltısı hazırlamak istiyor ama fazla bulaşık çıkarmak istemiyorsanız Airfryer’inizi kullanma zamanınız geldi.

Abone Ol

Lezzetli ve pratik şekilde yapabileceğiniz 3 tarifi sizler için derledik…

1. Paçanga Böreği tarifi

Malzemeler:

1 adet taze yufka

4 dilim pastırma

4 dilim taze kaşar peyniri

1 adet sivri biber

1 adet domates

1/2 çorba kaşığı sıvı yağ

Yapılışı:

Önce yufkayı dörde bölün. Biber ve domatesi de dörde kesip çekirdekli kısımlarını çıkarın. Her bir yufkanın geniş tarafına 1 dilim pastırma, 1 dilim peynir ve birer dilim biber, domates yerleştirip sigara böreği sarar gibi geniş olarak sarın.  Böreklerin açılmaması için uçlarını parmak ucuyla ıslatarak yapıştırın. Airfryer’in pişirme haznesini çıkarın. Pişirme sepetini alın. Bir mutfak fırçası kullanarak böreklerin her iki yüzünü de hafifçe yağlayıp pişirme haznesine yerleştirin.  Isıyı 200 dereceye ayarlayın. Pişirmeyi başlatmak için zamanlama düğmesini 12 dakikaya ayarlayın. Bu süre içinde leziz börekleriniz pişerek hazır hale gelir.

2. Milföy Simit tarifi

Malzemeler:

Dikdörtgen şeklinde 2 yaprak milföy hamuru

2 yemek kaşığı labne peyniri

1/2 su bardağı maden suyu

2 yemek kaşığı pekmez

3 yemek kaşığı susam

Yapılışı:

Uzun milföy hamurlarının her birinin üzerine çatalla delikler açın. Bir yemek kaşığı labneyi ince bir katman halinde milföylerin üzerine sürün. Her bir milföyü üç uzun parçaya kesin ve burgu yaparak halka şekli verin. Bir kâsenin içinde maden suyu ve pekmezi karıştırın. Hazneye ilk olarak bir parça yağlı kağıt yerleştirin. Ardından yaptığınız halkaları önce pekmezli karışıma sonra susama batırıp Airfryer'ın haznesine koyun. Hazneyi kapatıp süreyi 12 dakikaya ayarlayın ve simitleriniz kızarana kadar pişirin. İşte bu kadar basit. Sıcak simitleriniz hazır.

3. Patates Kroket tarifi

Malzemeler:

8 adet patates dondurulmuş kroket

1 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı:

İşte en basit tarif… 200 derecede 12 dakikada hazır. Airfryer'ın haznesine tek sıra halinde dondurulmuş patates kroketleri dizin ve pişirmeye başlayın. 4 dakika piştikten sonra açıp patates kroketlerin üzerine fırça yardımıyla sıvı yağ sürün. Patates kroketleri istediğiniz çıtırlığa gelene kadar pişirin. Afiyet olsun.