Kilo almak veya vermek kişilerde değişkenlik gösterebilir. Ancak bazı püf noktalar, kilo vermede kolaylaştırıcı rol oynar. Tam olarak bu püf noktaların başında yeme alışkanlığı geliyor. Özellikle dikkat edeceğiniz bu 4 madde ile kolaylıkla kilo verebilirsiniz.

1-Bol Sebze Yiyin
Kalorisi düşük olan sebzeler aynı zamanda tokluk hissi oluşturur. Böylece aşırı yemeyi önler ve iştahı düzenler. Vücudun beslenme ihtiyaçlarını korumaya yardımcı olan vitaminler, mineraller ve antioksidanlar içerir.

2-Az Kalori Alın Çok Kalori Verin
Vücudunuzda kalori açığı oluşturmak için fiziksel aktiviteyi artırın. Daha çok kalori verin. Yeme alışkanlığınızı değiştirerek daha az kalori alın. Daha az kalori alıp daha çok kalori verirseniz kalori açığı oluşacak, böylece zamanla kilo kaybına uğrayacaksınız.

3-Karbonhidratı Kesin
Kilo vermenin en bilenen ve keskin kuralı karbonhidrat tüketmemek. Sağlıklı bir şekilde ve kısa sürede kilolarınızdan kurtulmak istiyorsanız karbonhidrattan uzak durmalısınız. Böylece hem kalori kaybına hem de yağ kaybına uğrayacaksınız.

4-Yağsız Proteinleri Seçin
Yağsız proteinler, yağ oranı yüksek diğer protein kaynaklarına kıyasla oldukça düşük kaloriye sahipler. Bu nedenle kilo vermek istediğinizde yağsız proteinleri tercih etmelisiniz. Sağlıklı kilo verme konusunda da kas yıkımını önlediği ve kas kütlesini koruduğu için önemli rol oynuyor.

Çocuklarda boy artışı için en etkili besin hangisi? Çocuklarda boy artışı için en etkili besin hangisi?


 

Editör: Sena ERDOĞAN