Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Cantimur, Malatya'da ziyaret ve incelemelerde bulundu Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Cantimur, Malatya'da ziyaret ve incelemelerde bulundu

16 Ocak günü gerçekleşen Kabine Toplantısı ile emeklilere ek zam yapıldığı açıklandı ve böylece emekliye ek zam oranı da kesinleşti.

Emekli zammına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada,

"SSK ve Bağkur emeklisi aylıklarına ilave yüzde 5 daha artış yapacağımız müjdesini buradan vermek istiyorum. SSK ve Bağkur emeklisi Ocak 2024'ten itibaren yüzde 42,6'ya yükseliyor."

"Uygulamaya aldığımız emekli maaşı alt sınırını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarıyoruz. Meclisimizin de onayını aldıktan sonra artışları bir an önce emeklilerimizin maaşlarına yansıtmak istiyoruz. 200 milyar liralık ilave kaynağı emeklilerimizin istifasedesine sunmak istiyoruz. Tüm bu artışların ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerine yer verildi.

Memur ve memur emeklileri ve emekli sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanların Ocak dönemi zam farkları 15 Ocak'tan itibaren ödenecek.

Editör: Sena ERDOĞAN