KÜLTÜR-SANAT

Yılmaz Güney’in Nebahat Çehre’yi arabayla ezdiği şiddet dolu birlikteliği

Nebahat Çehre ve Yılmaz Güney’in hafızalara kazınan şiddet dolu birlikteliğinde bu detayları biliyor muydunuz?

Abone Ol

Nebahat Çehre’nin Yılmaz Güney’le olan çalkantılı aşk hayatı Bergen’i hatırlattı. İddialara göre Güney’le birlikteliğinde sıkça şiddet gören Çehre’nin arabayla ezilmesi bardağı taşıran son damla oldu. Olaylı birliktelik bu hamle ile sona erdi.

"Kamalı Zeybek" filminde ilk kez bir araya gelen Çehre ve Güney çifti,  bir süre sonra duygularına engel olamayarak aşk yaşamaya başladı. Ancak o dönem de Yılmaz Güney, Can Ünal isimli kadınla 6 yıldır nikahsız bir şekilde birlikteydi.

Dönemde yapılan haberlere göre Can Hanım Yılmaz Güney'le, Yılmaz Güney ise Nebahat Çehre ile evlenmek istiyordu. Hatta Can Ünal "Önce benimle evlensin, boşansın daha sonra da Nebahat ile evlensin" bile dedi.

Sonunda nikah masasına oturan Çehre ile Güney oldu. Çift 1967 yılının Ocak ayında evlendi. Peki bu evlilik bir aşk hikayesinin mutlu sonu muydu yoksa bir aile içi şiddetin başlangıcı mıydı? 

Yılmaz Güney'in en yakın arkadaşı yapımcı Abdullah Keskiner'in kendi yazdığı kitapta çift için sarf ettikleri soruyu yanıtlar nitelikte…
Keskiner,” 'Güney, Can isimli bir kadınla birlikteyken aynı zamanda Nebahat Çehre ile de birlikteydi. Can Güney ile evlenmek istiyordu ama Güney Nebahat Çehre ile evlenmek istiyordu. Ama Can ’önce benimle evlensin sonra beni boşasın Çehre ile evlensin’ diyordu. Güney buna yaklaşmıyordu. Bu arada ben bir Can’a bir Çehre’ye gidiyordum. Nebahat Çehre’ye ne zaman uğrasam ağzı burnu kan içinde durmadan Yılmaz’dan dayak yiyen bir kadın. Nebahat kaçıp ya teyzesine, eniştesine ya da anneannesine gidiyordu. Oralardan geri getirmek hep bana düşüyordu. Bir bakıyorsun birkaç gün Nebahat’la iyi gidiyor ama çok geçmeden yine dayak faslı başlıyor. Nebahat, Yılmaz ile birlikte olduğu sürece hep dayak yedi”

Güney'in şiddeti Eşrefpaşalı filminde de devam etti. Güney, baskın ısrarı ile Nebahat Çehre'nin kafasına bir bardak koyarak gerçek silahla ateş etti. Herkes bunun başta şaka olduğunu sandı ancak iş ciddileşince nefesler kesildi. İlkinde ıskalasa da ikincisin de bardağı vuran Güney, Nebahat Çehre başta olmak üzere herkese ecel terleri döktürdü.

Yılmaz Güney'in Nebahat Çehre'yi arabayla ezdi

21 Nisan 1968 yılında Güney ve Çehre ile birlikte Kervansaray’da düzenlenen Siverekliler gecesine gittiklerini de anlatan Keskiner, 'Gece bittikten sonra yine üçümüz Hasan Kazankaya’nın Playboy Gazinosu’na uğradık. Bir süre sonra Yılmaz ve Nebahat kavga etmeye başladı. Sonrasında biz gazinodan çıktık yürümeye başladık. Nebahat önde biz ise arkada yürürken, Yılmaz hemen arabasına bindi. Nebahat ise yürüyerek karşıdan karşıya geçmek isterken Yılmaz arabayla gelip Nebahat’a vurdu. Öylesine vurdu ki, Nebahat’ın ayakları yerden kesilip adeta uçtu. Sonrasında yere düşerek kıvranmaya başladı. Hemen Nebahat’ı alarak İlkyardım Hastanesi’ne götürdük. Başına dikiş attılar köprücük kemiği kırılmıştı. Orada bir süre kaldıktan sonra Nebahat’ı Amerikan Hastanesi’ne kaldırdık. 4 ya da 5 gün hastanede kaldı. Yılmaz da hastanede kaldığı sürede onun yanından hiç ayrılmadı. Daha önce ayrılmaya karar vermişlerdi ama bu olaydan sonra araya girip barıştıranlar oldu. Sonra İzmir’de bir otelde kalıp bir süre sonra boşandılar' dedi.