Bahçelerinize yakışacak birçok havuz modeli var. Bahçe havuzu olmayanlar veya yaptıramayacaklar prefabrik havuzlardan veya yetişkinler için üretilmiş şişme havuzlardan faydalanabiliyor.

Bitlis'te sağanak ulaşımı aksattı Bitlis'te sağanak ulaşımı aksattı

Prefabrik havuz, şişme havuz, betonarme havuz gibi birçok havuz türü var. Tabi ki burada maddi güç ev olanakları da işin içine giriyor. Peki, yetişkinlerin de kullanabileceği prefabrik ve şişme havuzlar hangileri? Nasıl kullanılır hale getiriliyor?

1) ŞİŞME HAVUZ

Şu ana kadar belki de şişme havuzların sadece çocukları balkonda eğlendirmek için olduğunu düşünüyordunuz. Ancak öyle değil büyük ve birkaç yetişkinin bir arada yüzebileceği şişme havuzlar da bulunuyor. Sürekli yer kaplamaması ve temizliği açısından oldukça kolay olan bu havuz türü fazla bilinmese de tercih ediliyor. Ortalama bir yetişkin şişme havuzu ise 7 ile 9 bin TL arasında değişiyor.

2)PREFABRİK HAVUZ

Fabrika ortamında üretilen havuzlar kısa sürede hazır hale gelir ve kullanım imkânı sunar. Bu modeller, kolaylıkla kurulabildiği için iş gücünden tasarruf edilmesini sağlar. Bu durum da havuzun maliyetini düşürür. Ancak bunun için bahçenizin şartları bu havuza uygun olmalıdır. Ancak gömme havuz yerine prefabrik havuzu üst katmanda da kullanabilirsiniz.

Prefabrik Havuz Sağlıklı mı?

Bu havuzlar antibakteriyel yapısıyla oldukça sağlıklı ve hijyeniktir. Yosun ve bakteri bulundurmazlar, temizliği kolaydır.

Editör: Yasemin Dülgeroglu