YAŞAM

Yazın vazgeçilmez lezzeti: Ev yapımı dondurma tarifi

Evde hazırlayacağınız sağlıklı ve lezzetli dondurmalar yaz sıcaklarında ferahlamanın en güzel yolu.

Abone Ol

Bu sıcak günlerde ferahlamanın en leziz yolu ev yapımı dondurmalardır. Evde dondurma yapmak hem çok kolay hem de daha sağlıklı. Katkısız ve daha uygun bütçeye yiyebileceğiniz dondurma için işte tarif…

MALZEMELER

2 su bardağı süt

1 su bardağı krema

1 su bardağı toz şeker

1 yemek kaşığı mısır nişastası

1 çay kaşığı vanilya özü

3 adet yumurta sarısı

YAPILIŞI

Orta boy bir tencereye süt ve kremayı koyun.

Karışımı orta ateşte ısıtmaya başlayın, ancak kaynamamasına dikkat edin. Hafifçe ısınması yeterli.

Yumurta Sarılarının Hazırlanışı:

Bir kâsede yumurta sarılarını ve şekeri iyice çırpın. Karışımın rengi açılana ve kremsi bir hal alana kadar çırpmaya devam edin. Mısır nişastasını yumurta sarısı karışımına ekleyin ve iyice karıştırın. Bu adım, dondurmanın kıvamının daha kremsi olmasını sağlar.

Bu aşamadan sonra süt ve krema karışımından bir kepçe alarak yavaşça yumurta karışımına ekleyin ve sürekli karıştırın. Bu, yumurtaların pişmeden karışıma alışmasını sağlar.

Yumurta karışımını yavaşça tencereye dökün ve karıştırarak pişirin. Karışım koyulaşmaya başlayana kadar (yaklaşık 5-7 dakika) devam edin. Kaynamamasına dikkat edin. Tencereyi ocaktan alın ve vanilya özünü ekleyin. Karışımı iyice karıştırın.

Hazırladığınız dondurma karışımını oda sıcaklığına gelene kadar soğutun. Ardından buzdolabına koyarak iyice soğumasını sağlayın (en az 2 saat).

Karışımı bir kaba dökün ve derin dondurucuya koyun. Her 30 dakikada bir karıştırarak dondurmanın kremsi bir kıvam almasını sağlayın. Bu işlemi 3-4 saat boyunca tekrarlayın.

Ardından dondurmanız hazır. Servis ederken isteğe bağlı olarak meyve veya çikolata ile süsleyebilirsiniz.