Yanaklar, alın, burun, sırt, bacak, omuz, çene, boyun... Vücuducun bazı bölgelerinde sıklıkla sivilcelenme problemi görülür. Uygulanan yöntemler bir bölgede etkili olurken bir başka sivilce bölgesine iyi gelmeyebilir.

Bebeklerde pamukçuk nasıl önlenir? Bebeklerde ağız bakımına dikkat! Bebeklerde pamukçuk nasıl önlenir? Bebeklerde ağız bakımına dikkat!

Bu demek oluyor ki her bölgenin sevilcelerden kurtulma yöntemi farklılıklar gerektiriyor. Peki hangi bölgeye nasıl bir sivilce kurutma yöntemi uygulamak gerekiyor? İşte uzmanlarından sorunun yanıtı!

YANAKLAR

Telefonların dış yüzeyi ile sıklıkla temas eden yanaklarda kirlenme nedeniyle sivilcelenmeler meydana geliyor. Bu sivilcelenme nedeni sanıldığındann daha çok etkili oluyor. Telefondan kaynaklı ker nedeniyle kişilerin yanaklarında sivilce çıkıyor. Telefon kullanımına ve çarşaf temizliğine dikkat ederek bu sivilcelenmelerin önüne geçebilirsiniz.

SIRT

 terin, ciltteki yağ ve toksinlerle karışması gözenekleri tıkayabilir, kirli giysiler ve yatak takımları da sivilce oluşturabilir. Antrenman sonrası duş almak ve temiz giysiler tercih etmek bu sivilceleri önleyebilir.

ALIN

Saçların yağlı olma eğilimi alında ki gözenekleri tıkayabilir. Saç ürünleri alna akarak alnı yağlandırabilir. Cilt tipinize uygun olan bir temizleyici bu sorunu çözebilir. 

BURUN

Bu bölgedeki gözeneklerin daha geniş olması, kir ve bakterileri daha kolay tutması sevilcelenmeye neden olur. Çay ağacı yağını cilt bakımı rutininize dahil etmek sivilce için hafif ama etkili bir tedavi olabilir.

BACAK

ebum ve ölü cilt hücrelerinin kıl köklerinde sıkışması sonucunda bacaklarda sivilcelenme meydana gelir. Sivilcelenme sürtünme veya aşırı sıkı giysilerden de kaynaklanabilir.

OMUZ

Sebum üretimi veya ölü cilt hücrelerinin birikmesiyle omuzda sivilce oluşur. Bölgede ki sivilceden kurtulmanın en etkili yöntemlerinin başında ise su içmek gelir. Her gün yeterli su içmek  bol ve nefes alabilen giysileri tercih etmek sivilcelerden kurtulmaya yardımcı olur.

ÇENE VE BOYUN

Çene ve boyun gibi bölgelerde genellikle hormonlara bağlı sivilceler oluşabilir ancak hormonal olmadığında nemlendiriciler ve hedefe yönelik bir cilt bakımı rutininin benimsenmesi sorunu etkili bir şekilde çözebilir. 

Editör: Sena ERDOĞAN