BİLİM VE TEKNOLOJİ

Windows kullanıcıları “F” klavyeye sahip laptop bulamıyor!

Yalnızca MAC’da olan ancak Windows’da olmayan “F” klavyeler kullanıcıları zor duruma sokuyor. F klavye dizüstü bilgisayar bulmak windows için bir çile...

Abone Ol

F klavye kullanıcıları laptoplarında bulunan klavyenin üzerine kâğıt yapıştırarak kullanmak zorunda kalıyorlar. Alfabesinde Q harfinin olmadığı Türkçede neden “Q” klavye kullanıldığı ise eleştirilerin odağı halinde.

Bu klavyeler, Türkçe klavyede Q ile başlayıp kullanıcıları İngiliz klavyesine yönlendiriyorlar. Bazı kamu kurumlarında ise yönetmelik olmasına rağmen “Q” klavye kullanılmaya devam ediyor.

KAMU KURUMLARINDA “F” KLAVYE GENELGESİNE UYULMUYOR

Kamu kurum ve kuruluşlarının F klavyeye geçişi konusundaki Başbakanlık Genelgesi, 10 Aralık 2013 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. Ancak bazı kamu kuruluşlarında hala genelgeye uyulmuyor ve “Q” klavye kullanılmaya devam ediyor. Genelgeye göre F klavyeye kademeli bir geçiş sağlanarak, halen kullanımda olan klavyelerin 2017 yılı sonuna kadar F klavyeye dönüştürülmesi temin edilecek. Kamuda “F” klavye genelgesine ilişkin bilgi aşağıda ki gibidir.