BİLİM VE TEKNOLOJİ

Whatsapp’tan Çığır Açan Hamle: Sesli Mesajlar Kendi Kendini İmha Edecek!

WhatsApp iletişim platformunu bambaşka bir seviyeye taşıyacak yeni bir dönem başlıyor.

Abone Ol

Uygulamada çığır açacak bu özellik süreli fotoğraf paylaşımından sonra ikinci adım olarak öne çıkarılması ve kullanıcıları da heyecanlandırıyor. WhatsApp son güncellemesi ile beraber sesli mesaj gönderilirken süreli uygulama özelliğini kullanabilmeyi mümkün hale getirdi.

İmha Edilen Sesli Mesaj Nasıl Gönderilir?

Belirli süre geçtikten sonra kendi kendini imha edebilme özelliğine sahip olacak sesli mesajlar için henüz test aşaması devam ediyor. Uygulama artık hem yazılı hem sesli hem de görüntülü paylaşımları “bir kez göster” seçeneği ile kullanılabilecek.

Kendini imha edebilen sesli mesajın kullanılabilmesi için yeşil kayıt düğmesine basıldıktan sonra kilit tuşunu yukarı doğru çekip düğmeyi bırakarak sesli mesaj gönderilebilir.

Bir Kez Dinlenmesi ile Beraber İmha Olacak!

Tam da bu aşamada ortaya çıkan seçenekler arasında en uygun olanı işaretlenmeli, konuşma bittikten sonra kırmızı tuşa basılarak kayıt durdurulmalıdır. Alıcı taraf mesajı dinledikten sonra bir kez daha dinlenmesini önleyecek ve kendi kendine silinmesini sağlayacak. Bu yeni dönem WhatsApp kullanıcılarının güvenliğini de üst düzeye çıkarıyor.