KÜLTÜR-SANAT

Vizyondaki en iyi 15 film

Film tutkunları için vizyondaki seyir keyfi yüksek 15 film önerimiz var

Abone Ol

Romantik komedi, macera, korku, dram, suç, fantastik, tarih, bilim kurgu, gerilim, gizem, aile, animasyon türlerinde herkesin çeşitli seyir zevkine göre sıraladığımız film önerilerimiz sizlerle

1-    Oppenheimer

Tür;  Dram, Tarih

Konu; Christopher Nolan'ın yönettiği film, Amerikalı bilim adamı Julius Robert Oppenheimer'ın (Cillian Murphy) hikayesini ve İkinci Dünya Savaşı sırasında atom bombasının geliştirilmesindeki rolünü anlatıyor. Fizikçi Julius Robert Oppenheimer, İkinci Dünya Savaşı sırasında Manhattan Projesi'nin bilimsel lideri yapılmıştır. Fakat o ve eşi Kitty (Emily Blunt), bu kararın hem kendi hayatlarında hem de bütün dünyanın üzerinde bu kadar büyük bir etkiye sahip olacağını tahmin bile edemezdi.
 

2-    Barbie

Tür;  Fantastik, Komedi, Macera
 

Konu;Barbie Ülkesi'nde yaşamak, bir varoluşsal kriziniz yoksa, mükemmel bir yerde mükemmel bir varlık olmaktır. Ya da bir Ken'sinizdir...
Mükemmelliğini kaybetmeye başladığı için Barbie Ülkesi'nden Gerçek Dünya'ya giden Barbie (Margot Robbie) ile davetsiz yol arkadaşı Ken (Ryan Gosling), kendilerini keşfetme yolculuğuna çıkarlar.

3-    Paris Hatıraları

Tür;  Dram

Konu; Hikaye, kendini, sonbaharda bir Cumartesi gecesi Paris'te bir birahaneye yapılan terörist saldırıda bulan Mia'nın etrafında dönüyor. Üç ay sonra, hala kaldığı yerden devam edemediğinden ve olayın parça parça ayrıntılarını hatırlayarak, hafıza bankalarını aramaya karar verir. Birlikte saklandığı ve çile boyunca elini tuttuğu adamın anıları tekrar yüzeye çıkar. Hala yaşıyor mu? Kendisi hala hayatta mı? Mia, hayatını kurtaran bu eli tüm Paris'te arar...

4-    Teftiş

Tür;  Dram

Konu; Eşcinsel siyahi bir genç adam olan Ellis, annesi tarafından reddedilince geleceği için çok az seçeneği kalır. Deniz kuvvetlerine katılmaya karar veren Ellis, onu bir kenara atacak sistemde ne olursa olsun başarılı olmaya kararlıdır.

5-    Uyanış

Tür;  Bilim Kurgu, Gerilim, Gizem

Film, reenkarnasyon süreci ile ilgilenen doktor Dr. Karn, bir şirket ve genç adam Harrison'ı konu alır. Harrison, önceki hayatında sevdiği kadınla karşılaşınca sistemde aksaklığa sebep olur. 

6-    Resident Evil: Death Island

Tür;  Animasyon, Aksiyon, Korku

Konu; D.S.O. ajanı Leon S. Kennedy, Doktor Antonio Taylor'ı onu kaçıranlardan kurtarmakla görevlidir. Gizemli bir kadın ise Kennedy'inin planlarını bozmaktadır. Bu sırada B.S.A.A. ajanı Chris Redfield, San Fransisco'da nedeni belirlenemeyen bir zombi salgınını araştırmaktadır. Salgındaki kurbanların tek ortak noktası yakın zamanda Alcatraz Adası'nı ziyaret etmiş olmalarıdır. Bu ipucunu baz alarak Chris ve ekibi onları dehşetin beklediği adaya doğru yola çıkarlar.

7- Prenses ve Dracula

Tür;  Animasyon, Aile, Fantastik, Komedi, Macera, Romantik

Konu; Ölümsüz Drybone, yeraltı büyücüsü tarafından alınmakla tehdit edilmektedir. Kral Mercimek'in dünyayı ele geçirme planı için savaşçı kız Cesur Barbara'yı kaçırır. Fakat her şeyin ters gidiyor gibi gözüktüğü anda Drybone, Kral Mercimek'i durdurmak ve Barbara'nın sevgisini kazanmak için ölümsüzlüğünden vazgeçmeye hazırdır.

8-    Mühr-ü Musallat 2: Yasak Düğün

Tür; Korku

Konu; Nilgün'ün üç kuşak önceden ailesine bir cini musallat olmuştur. Bu yüzden evlenmemesi gereken Nilgün, bu olayların hurafe olduğunu düşünüp uyarılara kulak tıkar ve evlenir.  Bunun üzerine Nilgün'ün hayatı birkaç gün içinde alt üst olur. Eski bir büyücü olan Cennet, Nilgün'e 'Kör Hoca' lakaplı birine danışmasını tavsiye eder. Nilgün ve ailesi, gün geçtikçe kanlı sonuçlar doğuran gizemli ve tehlikeli bu yolculuğun içinde kaybolmaktan kurtulamazlar.

9-    Zıpır Dedektif ve Altın Arı Kovanı

Tür: Animasyon, Aile, Gizem, Komedi, Macera

Konu; Bal Vadisi sakinleri en sevdikleri tatil için hazırlanmaktadırlar: "Şehir Günü". Bu gün, bütün vatandaşlar eşsiz bir eser olan "Altın Arı Kovanı"na tanıklık etme fırsatına erişirler. Efsaneye göre kovan Bal Vadisi'nin kurucuları tarafından bulunmuştur ve eğer kaybolursa kasabanın başına binlerce talihsizlik gelecektir. Şehir Günü'nden önceki gün kovan çalınır. Sincap dedektif Chink ve arkadaşları suçluyu ve kovanı bulup vadiye huzur getirmelilerdir. 

10-    Görevimiz Tehlike - Ölümcül Hesaplaşma Birinci Bölüm

Tür: Aksiyon, Gerilim, Macera

Konu; "Görevimiz Tehlike" serisinin devam filminde Tom Cruise'un yanı sıra Rebecca Ferguson, Vanessa Kirby ve Simon Pegg gibi ünlü isimler de bulunuyor. Film, tehlikeli bir silah yanlış kişilerin eline düşmeden önce bu silahın yerini bulmaya çalışan Ethan Hunt ve IMF (Mission Impossible Force) ekibini konu alıyor. Yönetmen koltuğunda ise önceki filmlerden tanıdığımız Christopher McQuarrie oturuyor.

11-    Semur 4: Mahşer

Tür: Korku

Konu; Ozan'ın hiç kimsesi yoktur. Fakat bir gün kendisine bir evin miras kaldığı haberini alır. Paraya ihtiyaç duyduğu için bir emlakçıyla anlaşıp evi satmaya karar vermiştir. Satış işlemlerine yanına arkadaşlarını da alıp giden Ozan, işlemlerin uzaması sonucu arkadaşlarıyla birlikte bir gece bu evde kalır. Fakat bu evde sabaha çıkmak imkansıza yakındır.

12-    Cinnas

Tür: Korku

İlkin, günlerdir gördüğü bir rüyadan etkilenip babasının ve dedesinin kaybolduğu eski eve gitmek istediğine karar verir. Annesi karşı çıksa da İlkin arkadaşlarıyla o eve gider. Başta her şeyin normal göründüğü evin daha sonra şeytani ruhlar ve cinler tarafından ele geçirildiğini öğreneceklerdir. Ev, İlkin ve arkadaşları için dehşet dolu bir geceyi beraberinde getirecektir.

13-    Hızlı ve Öfkeli 10

Tür: Aksiyon, Gerilim, Suç

Konu; Dom Toretto (Vin Diesel) ve ailesi, uyuşturucu baronu Hernan Reyes'in kinci oğlu Dante (Jason Momoa) tarafından hedef alınır.

14-    Belki Evet, Belki Hayır

Tür: Dram, Komedi, Romantik

Konu; Michelle ve Allen bir ilişkidelerdir. Sonunda ebeveynlerine evlilik kararlarından bahsetmeye karar verirler. Fakat görünen odur ki ebeveynleri birbirlerini çoktan gayet iyi tanıyorlardır. Bu da evlilik hakkında fikirlerini tekrar değerlendirmelerine sebep olur.

15-    Ölümcül Çarpışma

Tür: Aksiyon, Gerilim, Macera

Konu; İki eski özel kuvvetler askeri, bir grup sivili güvenle Yeşil Bölge'ye ulaştırmak için onlara Bağdat'ın "Ölüm Otoyolu" boyunca eşlik etmelilerdir.

Beğeneceğinizi umduğumuz filmler için şimdiden iyi seyirler.