Erzincan Üzümlü Sulama Kooperatifi Başkanı Ömer Lütfi Aksu tarımda çiftçilere destek istedi. Var olan desteğin sürdürülmesi gerektiğini aktaran Aksu, söz konusu desteklerin yanı sıra yeni desteklerin de çiftçilere fayda sağlayacağını belirtti.

Çiftçilerin girdisinin düşürülmesi için yenilenebilir enerjide hükümetten dolayısıyla bakanlıktan destek beklediklerini söyleyen Aksu, özellikle dairelerin çiftçileri sıkıntıya soktuğunu bu anlamda dairelerden çiftçiye daha çok destek beklediklerini ifade etti.

Öte yandan bürokrasi engeli yaşadıklarını da belirten Aksu, 3-4 sene öncesine kadar bürokraside bu kadar engelin olmadığını, bu durumun çiftçiler ve sivil toplum kuruluşları için yorucu olduğunu aktardı.

Çiftçiye %50 su hibesi devam etmeli!

Erzincan Üzümlü Sulama Kooperatifi Başkanı Ömer Lütfi Aksu 1280X720

Aksu, çiftçilere yüzde 50 su hibesi desteğinin 3 yıl daha devam ettirilmesini istedi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Aksu, "Bu destek devam ederse çiftçilerimiz daha mutlu olur. Vergileri düşer, dolayısıyla para kazanır, üretimi çoğalır. Ancak çiftçi para kazamadığı için üretimi kısıyor." ifadelerini kullandı. 

Tarımda işler tersine döndü!

 "Eskiden Erzincan'dan İstanbul'a haftada 70-80 ton fasulye giderken şu anda İstanbul'dan Erzincan'a 5-6 ton fasulye geliyor." diyen Aksu bu durumun suyun girdisinin çok olmasından kaynaklandığını belirtti. Damlama sulamının tarımda daha verimli olduğunu aktaran Aksu, damlama sulamaya da ağırlık verilmesini istedi.

Kemaliye’de muhtarlarla toplantı yapıldı Kemaliye’de muhtarlarla toplantı yapıldı

Editör: Sena ERDOĞAN